Op een gouden oktober zondag, kruisten R.K.S.V.B. en R.K.U.V.C. met elkaar de degens

Op een gouden oktober zondag, kruisten R.K.S.V.B. en R.K.U.V.C. met elkaar de degens. Een belangrijke wedstrijd, daar voor beide clubs de seizoen ouverture toch wel tegenvallend was. Drie punten waren dan ook voor beide teams meer dan noodzakelijk om het contact met de top (voorlopig) niet volledig te verliezen.

Op een met zonovergoten sportcomplex In Gen Anker, verschenen beiden teams erg gemotiveerd aan de start. Dit ging vaak ten koste van het spel waardoor de wedstijd in de beginfase erg rommelig leek. Na enkele op toeval beruste kansen, golfde het spel snel op en neer en was het zeker voor de neutrale toeschouwer amusant en spannend om naar te kijken. Na 20 minuten spelen nam de thuisclub echter het initiatief in handen en was het trainer Joep Zenden die zijn manschappen het snelst onder controle had. R.K.S.V.B. was de bovenliggende partij en dat er met de rust nog 0-0 op het bord stond was vrij verwonderlijk. De thuisclub miste enkele vrij opgelegde kansen en verzuimden hiermee de wedstrijd al voor de thee in het slot te gooien.

image00004

Na de hervatting was R.K.S.V.B. eventjes het goede spoor bijster. R.K.U.V.C rook zijn kans en trok ten aanval, echter tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. De gasten bleven afhankelijk van klutsballen om gevaarlijk te worden. R.K.S.V.B. kon niet echt meer een vuist maken. Daar de rood-witten ook in de tweede helft hun vizier niet op scherp hadden staan miste het nog een aantal doelrijpe kansen waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Ver in blessure tijd was er wel nog commotie in het strafschop gebied van R.K.U.V.C. De linksback van de bezoekers speelde de bal in eigen zestienmeter duidelijk met de hand en beroofde R.K.S.V.B. zo van hun laatste doelkans. De bal had op de stip gemoeten, echter de scheidsrechter beoordeelde anders en liet het spel verder lopen. Mede hierdoor eindigde de wedstrijd voor beide partijen teleurstellend in een 0-0 gelijkspel.