FC HOENSBROEK WINT MET DE NODIGE MOEITE VAN HEKKENSLUITER RVU

 

 

 

 

 

 

RVU 1 – FC Hoensbroek 1: 1-2(1-0)

Scoreverloop: 10e min. 1-0 Youri Poper , 61e min. 1-1 Robert Velraeds en 84e min. 1-2 Elko Doven.

FC Hoensbroek heeft met de nodige moeite de wedstrijd tegen hekkensluiter RVU in winst weten om te zetten. Het was invaller Elko Doven, die pas in de eindfase van de wedstrijd de winst voor zijn ploeg zeker stelde.

Op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld van RVU waren het de gasten, die in de beginfase de nodige moeite hadden met het nieuwe veld. Binnen 10 minuten was er dan ook de snelle voorsprong voor de thuisploeg. Een snelle tegenstoot over links bracht de bal uiteindelijk bij Youri Poper, die ongehinderd de 1-0 kon binnen schieten. Niet veel later was het wederom Youri Poper, die het met een afstandsschot probeerde. Diens inzet miste echter de nodige kracht om doelman van Eijk van Hoensbroek in verwarring te brengen. Halverwege de 1e helft kwam de koploper iets beter in haar spel, maar een dot van een kans was niet aan Glenn Biesmans besteed. Ook Feddo Mobers was namens FC Hoensbroek dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Remco Theunissen kwam hij slechts een teenlengte te kort om de 1-1 binnen te schuiven. Maar ook RVU had nog voor de thee de score kunnen verhogen. Zo moest Hoensbroek-doelman Kay van Eijk tot tweemaal toe attent keren op schoten van Mick Reneerkens. Maar op slag van rust verzuimde FC Hoensbroek de gelijkmaker te noteren. Een inzet van Robert Wijnen werd door RVU-verdediger Patrick van Holten bijna in eigen doel gewerkt. Een minuut later was het Feddo Mobers, die een riante kans om zeep hielp. Oog in oog met doelman Jamie vd Velden van RVU wist hij niet tot scoren te komen. Ver in blessuretijd waren het de gastheren, die ook nog bijna tot scoren kwamen. Gelukkig voor Hoensbroek mikte Sidney Sour te hoog waardoor het slechts bij 1-0 bleef.

Onmiddellijk na de thee kwam FC Hoensbroek prima uit de startblokken. Maar wederom had Feddo Mobers het geluk niet aan zijn zijde, omdat zijn inzet slechts de deklat toucheerde. In de tegenstoot was het aan de overzijde ook bijna prijs. Op aangeven van Leroy Kabangu was het Youri Poper, die het verzuimde om de 2-0 binnen te glijden.  Hierna was het FC Hoensbroek, dat het tempo plotseling flink opvoerde. Zo dacht Remco Theunissen recht te hebben op een strafschop, maar oordeelde scheidsrechter Heuts anders en trakteerde hij Theunissen op een gele kaart. Niet veel later stond bijna de 1-1 op het scorebord. Een vrije trap van Jochen Hahnraths ging maar nipt voorbij het RVU-doel. In dezelfde minuut was het Sidney Sour, die op het randje van buitenspel Kay van Eijk op zijn weg vond. Halverwege de 2e helft was er toch de verdiende gelijkmaker voor de blauwhemden uit Hoensbroek. Uit een vrije trap van Jochen Hahnraths was het Robert Velraeds, die onberispelijk binnenschoot. Het spel golfde nu heen en weer en beide ploegen gingen nu voor de winst. Zo zag RVU-uitblinker Mick Reneerkens  zijn prima schot op de dwarsligger belanden en kopte Robert Velraeds namens Hoensbroek geheel vrijstaand slechts over. Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Maar invaller Elko Doven dacht hier schijnbaar anders over. Met een verwoestende uithaal bezorgde hij zijn ploeg zodoende de ietwat gelukkige 3 punten.

Klik hier voor de volledige reportage  http://luchocarreno.nl/voetbal/

Archieffoto Lucho Carreno

 

Geef een reactie