Topper in hoofdklasse J : Sc Susteren JO19 – Bekkerveld JO19 0-3

Nadat vorige week via een overtuigende 5-1 overwinning tegen Groene Ster de 2e plaats op de ranglijst was terug veroverd, stond afgelopen Zaterdag de volgende topper op het programma tegen koploper Susteren.

Susteren verspeelde nog geen punt en deze wedstrijd moest door Bekkerveld gewonnen worden om de competitie spannend te houden. Immers bij een verlies zou de voorsprong van Susteren oplopen tot 8 punten.

Nadat er de afgelopen 2 weken een stijgende lijn in het spel van Bekkerveld te zien was, reisde het team van trainer Marcel Quaedvlieg dan ook vol vertrouwen naar Susteren af.

Bekkerveld speelde in dezelfde basisopstelling als tegen Groene Ster met uitzondering van keeper Mirco Bindels die verhinderd was. Maurice Franken verving Mirco en deed dat op uitstekende wijze.

Bekkerveld domineerde de wedstrijd vanaf het begin. Het spel oogde verzorgt en de spelers waren ook feller dan hun tegenstander. Achterin speelde Tom van der Kraats wederom een sterke wedstrijd en zorgde hij ervoor dat de spits van Susteren niet gevaarlijk kon worden. Ook de middenvelders Marouan Bouta, Timo Gompelman en Tim Niemarkt speelden allen positioneel sterk en zorgden ervoor dat de linies tussen achter- en voorhoede gesloten bleven.

In de 27′ minuut kreeg Bekkerveld een vrije trap toegekend die Rowan Vanwersch rechtstreeks in de rechterbovenhoek binnen schoot en daarmee Bekkerveld op een 0-1 voorsprong zette. Tien minuten later scoorde Rowan Vanwersch de 0-2 na voorbereidend werk van Marouan Bouta die zich in het zestien meter gebied knap vrij speelde.

Ondanks dat er volgens trainer Marcel Quaedvlieg op een gegeven moment sprake was van peperkoekvoetbal (???) bleef Bekkerveld ook na de pauze vrij gemakkelijk overeind.

Halverwege de tweede helft bracht Susteren een extra aanvaller in het veld ten koste van een verdediger.

In de 75′ minuut kwam Aron Fredrx in het veld voor Marouan Bouta. Het duurde echter tot de 87′ minuut voordat Bekkerveld de 0-3 kon scoren. De scheidsrechter kende een discutabele strafschop toe en Luca Fredrix scoorde zodoende de 0-3 voor Bekkerveld.

In de laatste minuut verving Daan Winthagen Luca Fredrix en vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde.

Enig smetje op de uiterst sportieve wedstrijd was het feit dat de scheidsrechter het nodig vond om 8 gele kaarten uit te delen voor futiliteiten.