Bouw tweede fase nieuwbouw Heidsjerpark van de grond!

 

 

Bouw tweede fase nieuwbouw Heidsjerpark van de grond

Met een salvo van schutterij St. Sebastianus werd dinsdag het startschot gegeven voor de tweede fase van nieuwbouwplan Heidsjerpark in Spekholzerheide.

Kort daarvoor tekende wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening) samen met Roger Urlings van ontwikkelaar Nouvelle Terre de overeenkomst voor de uitvoering van de bouwplannen.

De eerste fase van Heidsjerpark was al gereed. Door faillissement van de firma Haegens kwam het project stil te liggen, totdat Nouvelle Terre zich aandiende als nieuwe ontwikkelaar. “De gemeente Kerkrade is dan ook blij dat Nouvelle Terre de handschoen heeft opgepakt en er verder kan worden gebouwd aan Heidsjerpark”, zegt wethouder Weijers. “Dit is een prachtig gebied waar de mensen straks het gevoel hebben midden in de natuur te wonen, zonder dat dat ten koste gaat van de bereikbaarheid en de voorzieningen. Dat mag je best uniek noemen.”

Nouvelle Terre gaat nu aan de slag met fase twee, waarin 14 woningen worden gebouwd. Dat zijn zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige patiowoningen. Dat gebeurt in een bosrijke omgeving. Duurzaamheid speelt in dit gebied een belangrijke rol. Zo wordt regenwater niet afgevoerd naar het riool, maar naar greppels in het natuurgebied, zodat het in de bodem zakt. Alle voorzieningen liggen op loopafstand (school, winkelcentrum, Rodaboulevard). Ook de grote Kerkraadse attracties, de Big Five, zijn makkelijk en snel te bereiken.

Naar verwachting kan eind dit jaar worden begonnen met de bouw van de eerste woningen. Meer info op www.heidsjerpark.nl

14715480_1134936546598428_1413368169837306080_o

Bron /Foto’s Kerkrade.nl

Geef een reactie