De historische kring ‘Het Land van Herle’ pakt in de nationale maand van de geschiedenis uit .!

 

 

Geschiedenismaand met Grillige Grenzen!
De historische kring ‘Het Land van Herle’ pakt in de nationale maand van de geschiedenis uit met bijzondere bijeenkomsten voor jong en oud
met pakkende lezingen en performances!
Enkele bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden. De volgende bijeenkomst is op donderdag 20 oktober in Brunssum. In het voormalig badhuis aan de Maanstraat 13 in Treebeek-Brunssum gaat het over ‘Parkstad Sport – ook in het verleden grensverleggend …’. Op deze avond staat een interview met Sharon Walraven, rolstoeltennisster en Paralympisch kampioene op het programma. Verder een tafelgesprek over ‘sportieve’ historische plaatsen en gebeurtenissen in Parkstad met Sharon, sportjournalist Wiel Verheesen en Will Terpstra (oud-wethouder van sport van Kerkrade). Sportliedjes door Wiel Meesen (o.a. schrijver van het nieuwe clublied van de 100-jarige Heerlense voetbalclub R.K.H.B.S.) en een sportquiz “Petje op, petje af” maken de avond tot een ludieke belevenis. Marcel Put houdt een korte voordracht over ‘Grenzen in de Parkstad sport’. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een genoeglijke avond, waaraan u ook zelf een steentje kunt bijdragen.
De afsluitende lezing voor de Maand van de Geschiedenis van ´Het Land van Herle´ vindt plaats in het oude kerkje van Eygelshoven op donderdag 27 oktober. Dan wordt de avond gevuld met ludieke dialectstukken en twee korte lezingen over ‘Onze taal langs de grens – invloed van het Duits als cultuurtaal’.
De avonden beginnen telkens om 19:30 u. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal. Wilt u verzekerd zijn van een plaatsje bestel dan uw entreebewijs opwww.landvanherle.nl/bestellen. Op de website staat ook uitgebreidere informatie over de invulling van de avonden.

Foto Het land van Herle

Geef een reactie