Het is tijd om de vruchten van Park Urbana te plukken! IBA nodigt daarom iedereen uit om op zaterdag 29 oktober deel te nemen aan de PERSconferentie in #parkurbana. Voor € 5,00 krijg je drie liter gezond, biologisch sap van onbespoten appels dat je 2 jaar kunt bewaren. De pers van Stichting Ondernemend Bloesemlint draait de hele dag op volle toeren, er is muziek en er staan foodtrucks. Je kunt je eigen appels meenemen of die van ons gebruiken. Kortom: tijd voor de PERSconferentie!

Park Urbana staat sinds eind augustus op het van Grunsvenplein in Heerlen en is een initiatief van IBA Parkstad, in samenwerking met Cultura Nova en gemeente Heerlen. Park Urbana vormde tijdens Cultura Nova het idyllische decor van onder meer de Franse kartonkunstenaar Olivier Grossetête en de luchtkastelenbouwers van Architects of Air.

dsc_2384

Het Park werd eveneens omarmd door omwonenden en Parkstedelingen, die het park gebruikten als plek om van de zon te genieten of om picknicks te organiseren.

Met het park loopt IBA Parkstad vooruit op een langlopende ontwikkeling die het centrum van Heerlen drastisch moet vergroenen. De 400 bomen van Park Urbana waaieren de komende tijd uit over de verschillende groenprojecten die IBA Parkstad ondersteunt. Onder meer het project De Woontuin, dat kleinschalige zorg realiseert in een voormalig schoolgebouw in Hoensbroek, plant 30 bomen in haar openbare tuin.

10:00 – 17:00 uur: sap persen in het Park + foodtrucks
12:00 – 13:00 uur: muziek en toespraken van wethouder Barry Braeken en IBA-curator Jo Coenen.

Wil je meer dan 100 kilo appels uit eigen tuin persen? Meld je dan aan via: nsbw@boomgaardstichting.be. Neem je je eigen appels of peren mee (+ 100 kilo)? Dan kost het sap € 4,00 per drie liter. Geen eigen appels? Dan kost het sap € 5,00 euro per drie liter.

Bron http://www.iba-parkstad.nl/

Foto’s Richard Hardin

Geef een reactie