Hoofdmenu

  PROMOVENDUS FC HOENSBROEK WINT 1E PERIODETITEL

FC Hoensbroek 1 – Caesar 1: 3-1(1-1)

Scoreverloop: 8e min. 1-0 Randy Quaedackers, 39e min. 1-1 Muamer Hegic, 65e min. 2-1 Glenn Biesmans en 67e min. 3-1 Robert Velraeds.

Promovendus FC Hoensbroek heeft de 1e periodetitel weten te bemachtigen. Op sportpark Overbroek  werd het Beekse Caesar op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

In de ochtend had het 2e elftal van trainer Peter Douma al het goede voorbeeld gegeven. Dankzij een 2-1 overwinning op RKVVM 2 wisten ook zij als promovendus de 1e periodetitel te bemachtigen.

In de beginfase lieten beide ploegen zich al gelden. Zo kwam FC Hoensbroek goed weg, toen Maikel de Groot namens Caesar van dichtbij de bal hard over het Hoensbroek-doel heen joeg. Een minuut later was de thuisploeg wel succesvol. Randy Quaedackers kopte op prima aangeven van Robert Veraeds onberispelijk binnen: 1-0. Na de veelbelovende opening zakte het spelpeil van beide ploegen ver weg. Na een half uur speler viel er pas weer een kans te noteren. Het was Randy Quaedackers, die zijn schot maar nipt voorlangs zag gaan. Datzelfde lot overkwam Caesar-speler Tobias Tanger een minuut later aan de overkant. Ook hij trof geen doel. Met nog ongeveer 5 minuten op de klok was de gelijkmaker voor Caesar toch een feit. Uit een vrije trap belandde de bal via de kluts uiteindelijk voor de voeten van Muamer Hegic, die met een snoeihard schot voor de 1-1 zorgde. Niet veel later mocht FC Hoensbroek niet klagen, dat na een overtreding van Gijs van de Boogaard op Caesar-spits de Groot de bal niet op de stip ging. In de slotseconden van de 1e helft was FC Hoensbroek ook nog dicht bij de 2-1. Robert Velraeds kwam slechts een teenlengte tekort, omdat Caesar-goalie van Goethem tijdig bij de les was.

Na de thee waren het de gasten, die als eerste van zich lieten horen. Een prima volley van Muamer Hegic ging maar rakelings voorlangs. Hierna leek de wedstrijd langzaam maar zeker dood te bloeden. Totdat halverwege de 2e helft Randy van Goethem FC Hoensbroek de helpende hand toestak. Een ver schot van Glenn Biesmans werd door de gasten-doelman totaal verkeerd beoordeeld, waardoor de koploper met het nodige fortuin op voorsprong kwam: 2-1. Caesar leek nog niet van de schrik bekomen. Want nog geen 2 minuten later stond ook de 3-1 op het scorebord. Van ruim 30 meter afstand liet Robert Velraeds met een verwoestende uithaal doelman van Goethem kansloos. De gastenploeg van trainer Danny Volkers leek er nu niet meer in te geloven. Voor FC Hoensbroek de kans om het doelsaldo nog verder op te vijzelen. Maar enorme kansen waren niet aan Robert Wijnen, Robert Velraeds en Randy Quaedackers besteed. Zo bleef de spanning nog enigszins in wedstrijd. Maar verder dan een schot voorlangs van Muamer Hegic kwam de Beekse ploeg niet.

Niet veel later klonk het eindsignaal van de prima scheidsrechter Nelissen en stortte FC Hoensbroek zich in het feestgedruis. Het gerstenat vloeide nog tot in de late uurtjes.

Foto FC Hoensbroek(Volgend nieuwsbericht) »