Teamspirit zorgt voor knappe zege van RKHBS dames 2

Na de eclatante zege van vorige week op GSV’28 mocht RKHBS wederom thuis aantreden op het idyllische Sportpark Imstenrade.

Nu kwam de tegenstander uit Maastricht, of moet ik zeggen, tegenstanders of moet ik zeggen uit de hele wereld?

Wat was namelijk het geval; zowel RKHBS da1 alsook RKHBS da2 hadden een thuiswedstrijd toebedeeld gekregen tegen de studentenvereniging DBSV en dat nog wel op hetzelfde tijdstip; zelden vertoond maar wel heel leuk.

De studentes uit de hele wereld (USA, GB, Brazilië oa) hadden voor het vervoer een uiterst efficiënte manier geregeld; een bus voor twee teams van Slangen Reizen uit Kerkrade….

En zo kwamen er rond de klok van 10.00 uur zo’n 25 dames plus begeleiding uitstappen om de strijd aan te gaan met de Heerlerbaanse dames.

Dames 2 was vrijwel compleet en kon zich zelfs de luxe veroorloven om nieuweling Nicolien nog niet in de selectie op te nemen. Zoals al eerder vermeld vermeerdert zich het spelerspotentieel met de week bij deze zeer gezellige dames en heeft de technische staf olv trainer Erwin en leider Eric tegenwoordig alleen nog kopzorgen over wie er in de basis mag beginnen! Een uiterst vreemde doch zeer luxe probleem en ongekend voor dit team.

Missen we dus keepsters 1 en 2, dan komt keepster 3 in de picture en krijgt ook deze meid alle vertrouwen van het team.

Is Jolanda niet helemaal wedstrijdfit; dan speelt er weer iemand anders op haar positie.

Zo begonnen de volgende 11 dames aan de aftrap onder leiding van scheids Raymond:

Suus; Patricia (net  op tijd klaar met de koeien melken), Deniece, Uschi, Patty; Daniella (overgang zomer naar wintertijd mag elke week gebeuren, zo kan ze lekker uitslapen), Nathalie, Adriana, Ella; Janis en Danielle.

Op de bank: Cynthia (deze supersnelle meid was nog herstellende van een verkoudheid), Silvia, Jolanda, Anke aka Nathan en voor het eerst nieuwkomer Sharon.

Vanaf het begin ontspon zich een heel leuk duel met veel fysieke duels waarin de RKHBS Babes zich vandaag eens van hun sterkste kant lieten zien: Uschi en Adriana geven altijd al het goede voorbeeld hierin, maar vandaag waren de backs Patty en Patricia ook van bronsgroen eikenhout en knokten ze voor elke bal.

Na vier minuten speelde Danielle “Miep miep” Daniella vrij maar haar schot zeilde rakelings voorbij; dit zou een opmaat zijn voor een uitstekende pot van laatstgenoemde die met afstand haar beste duel van het seizoen zou gaan spelen.

Op het kwartier werd Daniella weer diep gespeeld en na een flinke sprint gaf ze bal uitstekend voor bij de eerste paal waar Janis vanaf links goed voor haar “vrouw” gekomen was en onze Benjamin tikte de bal met links knap hoog in het doel binnen.

Een prachtige goal en op dat moment ook wel verdiend.

DBSV had weliswaar het meeste balbezit maar zoals al nagenoeg het hele seizoen, staat de verdediging als een huis, en had Suus nog geen bal te verwerken gehad.

Na 22 minuut was het echter alle hands aan dek bij RKHBS want de doorgebroken spits van DBSV kon slechts ten koste van een overtreding gestopt worden randje 16.

Een vrije trap op deze positie kan door een speelster met een uitstekende traptechniek zomaar worden binnen geknald maar Uschi haalde al haar ervaring als ex-keepster uit de kast om Suus te helpen de muur goed te zetten.

De inzet was prima maar naast de muur en dus precies waar Suus stond; met de vuisten ranselde ze bal uit de goal.

Enkele minuten later had Janis de 2-0 op haar schoen maar ze raakte de corner van Adriana volledig verkeerd; kan gebeuren.

Veel meer kansen vielen er in het eerste bedrijf ook niet te noteren, maar dit wil absoluut niet zeggen dat het geen aantrekkelijke wedstrijd was; goed verdedigen en strijd leveren over het hele veld is ook leuk om te kijken.

In de rust werden Janis en Ella gewisseld voor Jolanda die voorin de ballen ging vasthouden en zodoende “Speedy Gonzales” oftewel Danielle in stelling brengen en Cynthia ging al haar snelheid aanwenden om op de linkerkant voor gevaar te zorgen.

Maar DBSV had ook hun huiswerk gedaan en hadden de spitsen gewisseld. Hun linksbuiten van de eerste helft had werkelijk niks in te brengen tegen Patricia en ze wilden profiteren van de verwarring bij ons en gooiden hun spitsen om.

Deze verrassing attack bracht direct groot gevaar want vanaf de aftrap namen de meiden uit Maastricht en verre omstreken  direct het initiatief waardoor Suus zeer handelend moest optreden: met haar linkerknie werkte ze de bal uit het doel. Een redding die cruciaal bleek want hierna nam RKHBS het heft stevig in handen.

Jolanda ging haar rol in de spits vervullen alsof nooit anders gedaan en zag haar geweldige invalbeurt na 54 minuten beloond met een knap doelpunt na een vloeiende combinatie met Danielle; tot verbazing van velen had de grens echter gevlagd voor buitenspel. De twijfel was groot maar wanneer de scheids dit signaal overneemt valt dit alleen te accepteren.

Even later was het dan toch 2-0 na een vloeiende aanval vanaf links waar Cynthia de bal heel goed voorgaf op Nathalie; zij op haar beurt gaf de bal door op Adriana en als dit beest uit Nijswiller uithaalt dan is het 9 op 10 keer prijs. Uiterst secuur verdween de bal in het doel en wederom een knappe goal.

Een geruststellende voorsprong temeer de gasten nu moesten komen waardoor de ruimte achterin nog groter werd en dan is Danielle gewoon te snel en te goed voor deze klasse.

De pass was van Jolanda waarna het een tegen duel een formaliteit was en de afronding via binnenkant paal de verdiende 3-0 betekende.

De wedstrijd was nu gespeeld en Deniece mocht met opspelende rugklachten gaan douchen waardoor de weer uitgeruste Patty (ook zij was inmiddels al vervangen door Silvia) nu haar plaats ging innemen.

Toch zou het nog even spannend worden want na 72 minuten maakte Suus het enige foutje van de match door niet te duiken op een rollertje waardoor de voorsprong weer wat kleiner werd.

Zaak om de boel niet meer te laten aanbranden. En met een grote en goed bezette bank was dit geen probleem.

De moegestreden rechterflank Daniella en Patricia mocht gaan douchen en hierdoor kon Sharon haar debuut gaan maken. Afkomstig van Sporting Heerlen maar al bijna 2 jaar niet meer gebald ging ze in de spits spelen met Jolanda terwijl Danielle met snelheid alle binnenbrandjes achterin ging oplossen.

Ook onze eigen Nathan kwam nog in het veld; Anke is by far niet de allerbeste speelster maar het plezier dat deze meid uitstraalt in elke minuut die ze meedoet is gewoon waanzinnig. Strijdend voor elke bal, coachend naar anderen, een meid die gewoon blij is om lid van dit team te mogen zijn en hiermee feilloos de sfeer en de insteek van RKHBS da 2 aangeeft.

Een team – een gedachte!

Plezier is het sleutelwoord om tot succes te komen

Dames , heel erg gefeliciteerd met deze overwinning; een prestatie die jullie als team toekomt!

 

Geef een reactie