Nova Dames 1 – Heeze Dames 1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Heeze op het programma. Heeze staat op de 3e plek in de competitie en wij 4e, het was dus een belangrijke wedstrijd. Na een goede voorbespreking gingen we het veld op en begonnen aan de warming up met onze nieuwe box.

Nadat de mini’s gescoord hadden, was het onze beurt. We startten de wedstrijd met een goede druk naar voren en wisten goed ons balbezit te behouden door middel van combinaties. Hierdoor creëerden we wel kansen maar ze gingen er jammer genoeg niet in. Heeze wist goed stand te houden, hun tactiek was vooral lange ballen naar voren te geven die soms erg gevaarlijk waren, maar door onze goede verdediging konden ook zij niet scoren. Aan het einde van de eerste helft werd het onrustiger en zijn er ook groene kaarten en één gele kaart uitgedeeld.

Na de rust zette Heeze meer druk, het werd moeilijker voor ons om de bal rond te spelen. Het werd ook drukker bij onze cirkel en doordat wij geen afstand namen en door een paar stomme foutjes wist Heeze meerdere strafcorners te behalen. Zo scoorde ze uit een mooie strafcorner, 0-1. Hierdoor werden wij wakker geschut en lag de druk nog hoger om te scoren. We wilden niet verliezen. Ook wij kregen meerdere strafcorners en Laura scoorde hier erg mooi uit, 1-1.

Dit was ook de eindstand. Het was een spannende wedstrijd, er waren meerdere kansen, maar ze gingen er niet in.

Nu bereiden wij ons voor op de volgende wedstrijd uit tegen Rosmalen.