Onder grote belangstelling is vorige week dinsdag het Catharinahoes in Holz geopend als locatie van het project ‘Kom op de Soep’. Na de Pietershof in Chevremont is het Catharinahoes de tweede locatie waar buurtbewoners wekelijks terecht kunnen om gezellig samen te komen onder het genot van een kom soep.

Bij de opening waren naast inwoners uit de wijk ook leerlingen inburgering van Arcus College aanwezig. Wethouders Jo Bok (Welzijn) en Leo Jongen (WMO) verzorgden de formele opening en lieten weten dit burgerinitiatief, dat ondersteund wordt vanuit Samen Leven, toe te juichen. De initiatiefnemers hopen met ‘Kom op de Soep’ nog meer samenhorigheid in de wijk te creëren. Behalve de soep is er tijdens de samenkomst ook de mogelijkheid om kennis te maken met andere activiteiten die door de verschillende zorgaanbieders georganiseerd worden.

In het Catharinahoes bent u op dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur welkom voor ‘Kom op de Soep’ en in de Pietershof op donderdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur. Voor deelname aan de activiteit wordt een bijdrage van € 0,50 per deelnemer gevraagd. Meer informatie over het project is te vinden op www.komopdesoep.nl

Foto Kerkrade.nl

Geef een reactie