Met Cooky Voorn als aandachtig toeschouwer langs de lijn, ontving Bekkerveld JO19 afgelopen zaterdag IVO uit Velden. IVO is dit seizoen voor het eerst gepromoveerd naar de hoofdklasse en stond voorafgaand aan de wedstrijd op een verdienstelijke 3e plaats op de ranglijst.

Trainer Marcel Quaedvlieg miste voor deze wedstrijd Reinier Derks en ook Tom van der Kraats kon niet van begin af aan beginnen. Hierdoor moest Tim Niemarkt noodgedwongen centraal achterin spelen. De plaats van Reinier Derks werd ingenomen door Martijn van der Pohl en Jem Inceman verving Tim Niemarkt in het middenveld.

Het werd een wedstrijd om van te genieten. Met soms oogstrelend combinatievoetbal zette Bekkerveld IVO van begin af aan onder druk. De gasten uit Velden konden het niet bijbenen en stonden dan ook in de 8′ minuut al op een 1-0 achterstand toen Rowan Vanwersch scoorde na een prachtige voorbereidende actie van Timo Gompelman. Bekkerveld speelde in een hoog tempo waarbij er voortdurend druk werd gezet op het moment dat IVO in balbezit kwam. In de 25′ minuut leidde dat opnieuw tot een aanval van Bekkerveld waarbij  Luca Fredrix een lange bal speelde op zijn broer Aron die vervolgens koel afrondde en daarmee de score op 2-0 bracht. Tien minuten later werd Luca Fredrix in bet zestienmetergebied aangetikt en benutte hij zelf de toegekende strafschop, waardoor Bekkerveld met een 3-0 voorsprong de rust in ging. Tijdens de rust ontvingen de spelers in de kleedkamer een welgemeend compliment van Cooky Voorn voor hun vertoonde spel. Een prachtig gebaar van de trainer van Bekkerveld 1.

Na de pauze kwam Bekkerveld met een ongewijzigd team het veld in. Ondanks het voornemen om vanaf het begin weer druk te zetten, lukte dat in het begin van de tweede helft een stuk minder en kon IVO wat meer in balbezit komen.

Met Marijn Gulpen voor Ted Lempers en Tom van der Kraats voor Jem Inceman bracht trainer Marcel Quaedvlieg twee nieuwe spelers in het veld, waardoor Tim Niemarkt zijn vertrouwde positie op het middenveld weer kon innemen. Bekkerveld kwam weer in het ritme terug en in de 69′ minuut scoorde Mel Angerer na een prachtige solo de 4-0.

Marouan Bouta kwam in de 73′ minuut in het veld voor Timo Gompelman. In de 81′ minuut pikte Mel Angerer een bal op in het zestienmetergebied en zorgde hij voor de 5-0 eindstand.

Daan Winthagen kwam een minuut later nog in het veld voor Martijn van der Pohl waardoor Bekkerveld met 4 spelers in de voorin ging spelen. Gescoord werd er echter niet meer.

Bekkerveld stapte als terechte winnaar van het veld na een uitstekende wedstrijd. Ook de spelers van IVO verdienden een compliment voor de uiterst sportieve wijze waarop zij bleven doorspelen ondanks het feit dat zij vrij weinig tegen de overmacht van Bekkerveld konden inbrengen.