Werkzaamheden Akerstraat-Noord van start

Half november 2016 (week 46) starten we met de werkzaamheden aan de Akerstraat-Noord. We gaan de riolering vervangen, we brengen nieuw asfalt aan, verleggen het fietspad naar vrij liggend van de rijweg en passen de indeling van de parkeergelegenheid aan.

We werken in fases

  • We beginnen aan de westzijde, ter hoogte van het Bertus Aafjeshofje. Vanuit hier werken we naar het zuiden toe. Zodra deze kant klaar is begint de aannemer aan de andere kant van de straat en werkt opnieuw naar het zuiden.
  • Vervolgens wordt alvast de fietstunnel aangelegd die deel uitmaakt van het toekomstige fietspad langs de mijnspoorroute.
  • In de laatste fase brengen we de bovenste laag asfalt en markeringen aan.

Bereikbaarheid

Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer richting het noorden (van de Emmaweg richting Amstenrade) steeds omgeleid. Naar Sittard via de Emmaweg naar de N 276. Het overige verkeer via
de Kouvenderstraat naar de Randweg. Voor verkeer richting het zuiden (naar Heerlen) blijft een rijbaan open. Fietsverkeer kan in beide richtingen plaatsvinden. Alleen voor de laatste fase (asfalteren) moet de straat in zijn geheel afgezet worden.

De aannemer houdt woningen, winkels en bedrijven zo veel als mogelijk bereikbaar voor alle verkeer. Het is echter helaas niet te voorkomen dat er enkele periodes van meerdaagse onbereikbaarheid voor auto’s en vrachtwagens zullen zijn. Te voet of per fiets blijven woningen, winkels en bedrijven altijd bereikbaar.

Direct omwonenden ontvangen van de aannemer voordat de werkzaamheden voor hun deur starten informatie over de planning en bereikbaarheid in bepaalde periodes. Heeft u in de tussentijd al vragen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Heerlen via telefoonnummer 14 045.

Onvoorziene omstandigheden

Deze werkzaamheden brengen overlast met zich mee. We hopen op uw begrip daarvoor. We doen samen met de aannemer ons uiterste best om alles volgens plan te laten verlopen. Desalniettemin kan
bijvoorbeeld winters weer van invloed zijn op de planning van de werkzaamheden. Mocht zich dat voordoen, dan zorgen we uiteraard dat betrokkenen goed geïnformeerd worden over de gevolgen voor de planning.

Communicatie

  • Omwonenden en direct betrokkenen worden via huis aan huis bezorgde nieuwsbrieven persoonlijk geïnformeerd over de werkzaamheden, zowel in het algemeen als over specifieke zaken als deelplanningen. Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen naar de gemeente: 14045 of u kunt contact zoeken met de uitvoerder op het werk zelf.
  • Daarnaast houden we u via de rubriek wegwerkzaamheden op www.heerlen.nl en de sociale media op de hoogte.

 

 

Geef een reactie