Brunssum start proef met cameratoezicht.

 

De gemeente Brunssum start een proef met cameratoezicht. Vanaf begin december 2016 komen er twee camera’s in het centrum, in de Rumpenerstraat en op het Lindeplein. De proef duurt zes maanden. Op basis van de ervaringen besluit de gemeente vervolgens of er permanent cameratoezicht komt.

Met de proef wil de gemeente kijken of cameratoezicht bijdraagt aan het beter in kaart brengen en/of terugdringen van overlast en welke inzet van de camera’s daarbij het beste past.

Drukke plekken

De beide camera’s worden opgehangen op drukke plekken in het centrum. In de Rumpenerstraat komt een camera te hangen tegenover de populaire uitgaansgelegenheden Woetsjtok en de Koempelclub. De tweede locatie is het Lindeplein, waar regelmatig grote evenementen plaatsvinden.

Met de camera’s vindt alleen registratie plaats, ze worden niet gebruikt voor live surveillance. De geregistreerde beelden worden gedurende een korte periode bewaard. Alleen bij incidenten of meldingen van overlast raadplegen politie en gemeente de beelden.

De camera’s worden in de eerste week van december 2016 opgehangen. Met borden zal worden aangegeven in welke gebieden cameratoezicht plaatsvindt.

Foto Lucho Carreno

 

Geef een reactie