Koploper met veel moeite langs Zwart Wit ’19

Een late strafschop was nodig voor De Leeuw om Eys, waar het uitduel met Zwart Wit ’19 werd gespeeld, met drie punten te verlaten. Door deze overwinning blijft de koploper uit Brunssum ongeslagen in de Vierde Klasse B.

Met een gehavend elftal startte De Leeuw aan de aftrap en zag het in de openingsfase ook Ralph Brinkman wegvallen. Hierdoor was trainer Rob Pieirk genoodzaakt om zelf zijn plek in te nemen en deed dit uitstekend. Tot die tijd was het De Leeuw dat eenmaal gevaarlijk werd. Een voorzet van Ivar Peeters verdween via het ijzerwerk over. Hierna was het verzet van de gasten gebroken. Zo werd het aanvalsduo Bock-Geurts aan banden gelegd door de defensie van Zwart Wit en maakte het veld verzorgd voetbal onmogelijk. De beste mogelijkheid was er voor Mathijs Peters, die vanaf de rand van het strafschopgebied vrij mocht uithalen, maar zijn inzet miste de juiste richting. Hierna was het de thuisploeg die domineerde en in de eerste helft de beste mogelijkheden kreeg. Voor de goal bleek men niet tot de benodigde rust te beschikken. Tot grote kansen kwam het hierdoor niet.

Na rust was dit wel het geval, al speelde het duel zich voornamelijk af op het middenveld, waar men de duels uitvocht, maar in de voortzetting snel balverlies leed. Jan-Willem Nass leek de openingstreffer op zijn schoen te hebben, maar doelman Frolichs hield zijn doel schoon. Pas in het laatste kwartier leek er weer iets te gebeuren toen De Leeuw-speler Mack Engbers in het vijandelijke strafschopgebied onderuit ging, op het moment dat hij wilde schieten. Tot grote frustratie van iedereen die Zwart Wit een warm hart toe draagt, wees de leidsman naar de stip. Topschutter Jeffrey Geurts bleef koelbloedig en tekende vanaf elf meter voor de 0-1. Hierna ging de ploeg van trainer Tayeb Labyed nog haastig op zoek naar de gelijkmaker, maar gevaarlijk werd men niet meer.

Door deze nederlaag verliest Zwart Wit haar ongeslagen status op eigen veld en mist het de aansluiting met de bovenste plaatsen. De Leeuw daarentegen gaat nog altijd fier aan kop, met RKHBS op negen punten achterstand.

Foto Jan Lammers

Geef een reactie