Vervanging openbare verlichting in Simpelveld.

 

Vanaf 1 december gaat Ziut in gemeente Simpelveld een gedeelte van de openbare verlichting vervangen. Bij de vervanging wordt vooral gekeken naar de ouderdom en het energieverbruik van de te vervangen lampen. Daarbij worden zoveel mogelijk hele straten of wijken aangepakt. Ook houden we rekening met onze leefomgeving: we kijken kritisch naar wat we, vooral buiten de bebouwde omgeving, wel of niet verlichten.

Het programma van dit jaar ziet er als volgt uit:

• In het Kerkeveld worden alle armaturen vervangen.
• Aan de Bocholtzerweg wordt de fietspadverlichting vervangen. Aan de kant van het
fietspad wordt ook de verlichting van de hoofdrijbaan vervangen. Aan de kant van het spoor wordt de verlichting verwijderd.
• Aan de Stevensweg wordt, vanuit Bocholtz gezien, aan de rechterkant de verlichting
verwijderd. De verlichting aan de linkerkant wordt vervangen.
• Aan de Nijswillerweg, tussen het spoorwegviaduct en de N281, wordt de verlichting
verwijderd. De rotonde met de Vroenkuilerweg, de aansluitingen bij het bungalowpark en de Sportlaan en de bocht voor de N281 blijven wel verlicht. Hier wordt de verlichting vervangen.

Waar verlichting wordt vervangen wordt in de nieuwe lampen LED-verlichting toegepast. Deze blijven de hele nacht branden. Na 23 uur worden ze gedimd tot de helft van het vermogen. Op die manier worden donkere plekken vermeden en de veiligheidsbeleving vergroot.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. Verhoeve van de gemeente Simpelveld, tel.nr. 045 544 83 83.

Foto gemeente Simpelveld

Geef een reactie