Tien jaar geleden, op 6 december 2006 opende poppodium NIEUWE NOR!

 

10 JAAR NIEUWE NOR! Begin december 2016 bestaat poppodium NIEUWE NOR tien jaar en dat vieren we met een groot aantal concerten en dance-avonden van acts die eerder succesvol op ons podium stonden!

Tien jaar geleden, op 6 december 2006 opende poppodium NIEUWE NOR voor het eerst haar deuren en had Heerlen eindelijk haar eigen popzaal. En dat betekende de afgelopen jaren: Anne Clark, Netsky, The Levellers, Marcel Dettmann, Kensington, Delinquent Habits, André Galluzzi, Ronnie Flex, Therapy? en vele, vele anderen… We brachten mensen samen binnen en buiten onze poort, en genoten samen van al die memorabele concerten en dance-avonden. Ondertussen barsten we inmiddels regelmatig uit onze voegen en staan we als poppodium precies tien jaar later op een keerpunt met nieuwe ambities en uitdagingen,zoals de realisatie van een nieuwe zaal in de het naastgelegen pand (voormalig Kegelpaleis). Maar voor het zover is, vieren we! Op donderdag 8 december werpen we een blik op het verleden en kijken we vooruit naar de toekomst met – als het aan ons ligt – nog véél meer muziek in Heerlen. Dat doen we met een festival in en rondom de NIEUWE NOR met muziek, exotische hapjes, een jubileumbier énde opening van ons vernieuwde café. 
Programma
Na een officieel besloten gedeelte openen we op donderdag 8 december om 20:30 uur de deuren van het vernieuwde café. Tegelijkertijd begint er een bont programma in zowel zaal als café en op het Schelmenhofje tegenover de NIEUWE NOR.

zaal
The Hostmen bijt het spits af inde zaal met swingende 50’s en 60’s muziek geïnspireerd door de grote rockabilly-helden, gevolgd door een portie “hot & spicy New Orleans street music” van de New Orleans BrassConnection (NOBC). Als afsluiter zorgt Groova Palooza voor een kolkendemix van afrobeat, funk en groove. De band belooft: “Groova Palooza laat je dansen,springen en je shirt uitwringen”. Leuk detail: de band bestaat, behalve uit de percussionist van Hooverphonic en de saxofoniste van Wicked Jazz Sounds, ook uit Eric Brugmans (oud-vrijwilliger NIEUWE NOR).

Foto cover De Nor.

Geef een reactie