Jabeek ontvangt komende zondag koploper KVC Oranje uit Kerkrade. De geel-zwarten zelf vinden we terug op de derde plaats van de ranglijst van de vijfde klasse B. Er ligt dus een heuse topper in het verschiet.

Als we op zoek gaan naar eerdere confrontaties tussen beide clubs moeten we diep in de geschiedenis duiken. Via internet vinden een Limburgse krant van 5 april 1983. Daaruit blijkt dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoetten op 4 april 1983. KVC Oranje, destijds medekoploper in de eerste klasse D van de toenmalige Afdeling Limburg, ging in Jabeek met 2-0 kopje onder tegen de op dat moment nummer voorlaatst op de ranglijst. De ploeg uit Kerkrade stond als gevolg van dat verlies op het einde van de dag drie punten achter FC Gracht, dat diezelfde middag met 4-0 won bij Doenrade en de koppositie voor zich alleen mocht opeisen.

Stond Jabeek destijds laag op de ranglijst, nu is dat dus beduidend anders. Een derde plek is immers een fraaie klassering. Bovendien spreekt Jabeek nog een woordje mee in de strijd om de tweede periodetitel. Als de zondag afgelaste wedstrijd tegen Rimburg wordt gewonnen staat men ook op die ranglijst op plaats drie. Thuis is de ploeg van trainer Brahim Rais trouwens nog ongeslagen. Alleen tegen KCC’13 werd gelijkgespeeld, met 2-2. De overige duels werden gewonnen. Daarenboven scoorden de geel-zwarten op eigen bodem gemiddeld meer dan twee keer per wedstrijd. Dat geeft aan dat de ploeg behoorlijk wat scorend vermogen herbergt.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor het Kerkraadse KVC Oranje. Meer dan drie treffers gemiddeld is voorwaar een score waarmee de mannen van trainer Rene Küpper zich kunnen laten zien. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het gemiddeld aantal doelpunten in uitwedstrijden een stukje lager is. Je zou in ieder geval mogen verwachten dat er zondag een open confrontatie te zien zal zijn met aanvallend voetbal van beide kanten. Aan de andere kant: geen van beide teams zal willen verliezen. Mogelijk dat daardoor een rem op de aanvallende pretenties zal ontstaan.

Wat vrijwel zeker is, aan de nodige spanning zal het zondag zeker niet ontbreken. Het duel begint om 14.15 uur.

Geef een reactie