Afgelopen weekend vonden in Venray de eerste plaatsingswedstrijden van het turnseizoen plaats.

 

Op zaterdag werd geturnd door de turnsters die uitkomen op een nationaal niveau. Dit was de eerste van twee wedstrijden, waarbij het resultaat van de beste wedstrijd telt  voor doorstroming  naar de landelijke wedstrijden, het Limburgse kampioenschap en LK toestelfinales.  Voor GV. balans Kerkrade kwamen er op dit niveau in verschillende leeftijdscategorieën in totaal  15 turnsters in actie.

In de categorie Jeugd 1 N3 turnde Lisa Manders een stabiele wedstrijd, waarbij ze een knappe prestatie neerzette en zich in een sterk deelnemersveld naar plek drie op het podium heeft geturnd.  Beau Rijken (pupil 2, N3) en Yaëlle Pötgens (junior divisie 3) staan er met een respectievelijk vierde en vijfde plaats eveneens goed voor.  Aangezien er bij vrijwel alle turnsters nog ruimte is voor verbetering biedt dit een positief perspectief voor de volgende wedstrijd.

20161211_173730

 

Voor 4 andere turnsters was deze wedstrijd al direct belangrijk om zich te plaatsen voor de halve finale van de Limburgse kampioenschappen en de toestelfinales, waarbij zij zich later dit seizoen kunnen plaatsen voor de districtwedstrijden met turnsters uit Zeeland en Brabant. Al deze turnsters hebben een goede wedstrijd geturnd en zich geplaatst voor de halve finale. Rhobin Sistermans eindigde in de categorie Junior divisie 4, op het podium met een mooie tweede plaats en plaatste zich voor alle toestelfinales. Joy Rijken eindige net als haar jongere zus Beau net naast het podium op een mooie  vierde plaats en behaalde een toestelfinale op vloer en brug.

Uitslagen:

N2 Instap: 12. Vanja Henssen , 23. Dioekie Scheeren;  N3 Pupil 1: 9. Sophia Brouwers;  

N3 Pupil 2: 4. Beau Rijken , 13. Janneke Herpers , 17. Faye Somers  N3 Jeugd 1: 3. Lisa Manders ;

N4 Jeugd 1: 6. Noah Hamers , 9. Amy van Nuijs; D2 Instap: 11. Yelina Karsten;

D2 pupil 2: 18. Zita Vluggen. Tweede divisie,  Jeugd 2:  7.Isa Vinken;  Senior:  7. Janice Mewis,

  1. Valery Nelissen. Derde divisie, Junior:  5. Yaëlle Pötgens, 9. Veerle Florie, 12. Maud Ackermann.

Vierde divisie, Junior : 2. Rhobin Sistermans, 4. Joy Rijken.

20161210_201037

www.gvbalans.nl

Foto’s gvbalans

Geef een reactie