Op donderdag 15 december werd de POMS-site in Eygelshoven opnieuw in gebruik genomen nadat de site in 2006 de deuren sloot. In het licht van de verslechterde veiligheidssituatie neemt de NAVO militaire maatregelen en daar hoort de plaatsing van Amerikaans materieel op het Europese vasteland bij. De Commandant der Strijdkrachten, Generaal Middendorp, de Commanding Generaal U.S. Army Europe, Luitenant generaal Hodges en de burgemeester van Kerkrade, Jos Som hebben de Army Prepositioned Stocks Eygelshoven (APS-E) geopend.

Burgemeester Jos Som: “We hebben de nieuwe mensen in ons midden van harte welkom geheten in Kerkrade. We hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen bij ons en we hebben hun meegegeven dat Kerkrade hen en allen die hen lief zijn, een thuis ver van huis zal bieden.”

Opslag
De Amerikanen zullen op Eygelshoven het materieel van een US Armored Brigade Combat Team opslaan en onderhouden. Dit zijn onder andere gevechtstanks, pantservoertuigen en zwaar geschut. In totaal gaat het om ongeveer 1600 voertuigen. Dit materieel kan in voorkomend geval worden gebruikt om een bondgenoot te versterken.

Werkgelegenheid
“Voor de regio levert de aanwezigheid van dit materieel werkgelegenheid op. Tussen de honderd en tweehonderd mensen zijn er nodig. Het gaat om functies in het materieelonderhoud en beveiliging. Ik ben erg blij met de heropening van de site in Eygelshoven”, aldus burgemeester Som.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s kerkrade.nl

 

Geef een reactie