Kamerkoor Transparence nodigt nieuwe stemmen uit.!

Kamerkoor Transparence is een Zuid-Limburgs kamerkoor bestaande uit 15 zangers, afkomstig uit Heerlen, Maastricht, Landgraaf, Spaubeek, Klimmen en Hulsberg.

Kamerkoor Transparence bestaat al zo’n 20 jaar en staat sinds september 2016 staat het koor onder leiding van Marleen Everink

Transparence zingt a capella, maar regelmatig wordt er gebruik gemaakt van een instrumentaal ensemble. Het repertoire is klassiek, met een voorkeur voor Renaissance en liederen uit de 20e eeuw. Er wordt naar gestreefd uit het hoofd te zingen; vaak in samenwerking met een regisseur die op wisselende manieren theatrale elementen toevoegt. Hierdoor is de statische uitvoering van een concert in kooropstelling veranderd naar een beweeglijker vorm, waarbij nu eens het koor van plaats verandert, dan weer het publiek zich moet verplaatsen. Door te werken met andere kunstdisciplines, zoals dans, mimespel of toneel ontstonden boeiende voorstellingen die niet alleen voor het oor maar ook voor het oog wat te bieden hadden.

In 2013 ontving Transparence van de gemeente Maastricht de KIP-prijs (KIP staat voor Kwaliteit-Innovatie-Participatie) voor het in 2012 uitgevoerde Sprookjesconcert, waarbij kinderen een uitbeeldende rol hadden in het muzikale programma.

Transparence wil nog uitgroeien tot 20 leden en kan daarom zangers gebruiken bij de sopranen, tenoren en bassen. Zelf thuis kunnen studeren is daarbij wel een voorwaarde. Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Zie contact. Er wordt wekelijks op maandagavond gerepeteerd in Klimmen.

Meer info  : www.transparence.nl

Foto Transparence.nl

 

 

 

 

Geef een reactie