Daniel Dormans goudhaantje.

Vaesrade – Haanrade, zondag 5 maart 2017 gaat de geschiedenisboeken in als koud en guur en dan hebben we het niet over het weer. Het was zeker van Vaesrade kant een bar slechte wedstrijd met name de 1e helft. Vaesrade was zwak, ziek en misselijk.

Natuurlijk, veel spelers werden gemist door werk en schorsingen maar toch was het spel wat de 12e man te zien kreeg verre van frivool.

Toch kon Haanrade ook niet echt overtuigen waardoor Vaesrade eigenlijk toch wel al was het soms wat paniekerig toch overeind kon blijven tot aan de rust zonder een tegendoelpunt te incasseren. Sterker nog, Vaesrade kreeg ook kansen en zoals het een echte spits betaamd verzilverde goudhaan Daniel Dormans een van zijn spaarzame kansen in de 1e helft.

Van 20 meter schoot hij droog raak en zette Vaesrade in euforie. Wel moest Vaesrade alweer een blessure incasseren want Aaron Quadflieg ging er met een dikke enkel vlak voor rust af en dus moest Paul Bisschops terugvallen op Kai Vusschers, speler van 2 normaliter maar nu al 2 wedstrijden een prima stand in door de blessures bij ons eerste.

Kai Vusschers zou het alweer verdienstelijk gaan doen deze wedstrijd. Na rust kwam Haanrade al snel op 10 te staan, want een ietwat domme rode kaart werd er geincasseerd. In het oog van de scheidsrechter werd Daniel Dormans omver geduwd en dat zorgde ervoor dat de zwart witten uit Kerkrade met een man minder verder moesten.

Haanrade ging drukken en op zoek naar de gelijkmaker, Vaesrade bibberde maar door de druk van Haanrade ging Vaesrade ruimte krijgen en had het gewoonweg de wedstrijd moeten beslissen, tal van kansen waren er mede door de ruimte die er was. De grootste kans was er voor Jerry Lee de Groot, hij leek met een sliding de 2-0 binnen te gaan glijden, maar tot zijn ontzetting ging de bal naast.

Randy Snackers kwam ook nog oog in oog te staan met de doelman van Haanrade, maar ook hij verzuimde te scoren. Haanrade bleef ruiken dat de 1-1 er in zat en uitgerekend oud Vaesrade speler Ron Okonski had DE kans op de 1-1, maar ook hij trof geen doel. Paul Bisschops bracht nog Mark Urff, iemand die de bal kan vasthouden.

De eerste beste lange bal was meteen een doelpunt leek het te gaan worden, maar Mark Urff kopte de bal een millimeter naast en dus bleef het tot de 90e minuut spannend. De goed fluitende referee floot na enkele minuten naspeeltijd af en zo zou Daniel Dormans met zijn 9e doelpunt van het seizoen alweer de goudhaan te zijn voor Voasje.

(Vaesrade). 3 belangrijke punten zijn voor de geel / blauwen binnen in een echt sleutelduel. Volgende week wacht Kakertse Boys, een tegenstander waarvan gewonnen kan worden, maar waar ook zomaar van verloren kan worden in deze aan elkaar gewaagde subtop van de competitie.