Waterschade in Aquis Plaza na technisch defect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterschade in Aquis Plaza na technisch defect

Een mankement aan de sprinklerinstallatie in het plafond van Zara Home heeft tot forse waterschade bij Aguis Plaza geleid. Het nieuwe grote Akense winkelcentrum wordt ook door Parkstedelingen veelvuldig bezocht.

Na nu eerst bekend werd stroomde zondag urenlang 150 liter water per minuut uit de sprinklerinstallatie van het op de laagste verdieping van Aquis Plaze gevestigde Zara home. De badkuip water per minuut zorgde ook bij twee aanpalende ondernemingen voor waterschade. De gealarmeerde Akense brandweer pompte het water weg en herstelde ook het mankement aan de installatie. Zara home is voorlopig gesloten maar opent na schadeherstel vermoedelijk uiterlijk begin volgende week weer de deuren. Voor het overige ondervindt het winkelende publiek geen hinder meer van het technische malheur

Foto Aguis Plaza.

Geef een reactie