Fox Doc: Roel Brouwers, de bescheiden vedette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fox Doc: Roel Brouwers, de bescheiden vedette.

Ze vragen een selfie of een handtekening. De één na de ander. Tientallen. Roel kan geen nee zeggen. Onvermoeibaar en met oeverloos geduld doet hij wat de fans vragen. Vijftien jaar was hij prof bij Roda JC en het Duitse Borussia Mönchengladbach. Nu is hij gastheer bij Roda JC en vertegenwoordiger van de stichting Roda JC Midden in de Maatschappij.

Na zijn debuut in het betaald voetbal van Roda JC, voetbalde hij 9 jaar bij Borussia Mönchengladbach. Hij werd verdedigend topscorer van de Bundesliga. Daarna kwam hij terug naar Roda JC. Maar dat ging niet helemaal zoals gepland: in oktober stopte Brouwers met voetballen.

Het tekent zijn karakter, zeggen mensen die hem kennen. Alles of niets. Als hij iets doet wil hij het voor de volle 100% doen. En omdat dat met voetballen niet meer lukte, gooide hij het over een andere boeg.

Nu trekt Roel Brouwers een pak aan. Om Roda JC op een andere manier te vertegenwoordigen. In zijn nieuwe pak begeeft hij zich tussen de vips. Maar hoe populair deze bescheiden vedette is, blijkt pas echt als de fans hem ontdekken. Ze dragen hem op handen; en de Duitse fans joelen met galmend stemgeluid: Brouwers ROOOOEEEEL!

De FOX Docu Roel Brouwers, de bescheiden vedette wordt zondag 12 maart om 21.00 uur uitgezonden op FOX Sports kanaal 1.

Dit is alvast de preview:

Foto’s Lucho Carreno

Geef een reactie