“Vastentijd: meer dan een vastentrommeltje”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Vastentijd: meer dan een vastentrommeltje”

Op dinsdag 21 maart as. organiseert het Vrouwengilde Landgraaf een lezing over de vastentijd door Hulpbisschop Mgr. Everhard de Jong
Plaats: Partycentrum Streeperkruis, Streeperstraat 66, Landgraaf
Aanvang: 14:00 uur
We zitten nu in de aanloop naar Pasen, midden in de vastentijd. We hebben Mgr. De Jong bereid gevonden om vandaag onze gastspreker te zijn.
Bij vasten denken we misschien terug aan het vastentrommeltje van vroeger, of aan afvallen nu…..Maar vasten is breder dan alleen minder snoepen of eten. Het is je losmaken van dingen en mensen die je verhinderen echt vrij te zijn om het beste en diepste van jezelf ontspannen en blij boven te laten komen en te uiten. Samen willen we nadenken wat ons in de weg staat om aangeslibde ballast van ons leven zonder stress los te laten en blijer door het leven te gaan. Immers, de monniken, die het meest onthecht leven, zijn vaak het vreugdevolst. Wat is hun geheim? En heeft Jezus daar wellicht iets mee te maken?
Deze lezing is voor iedereen toegankelijk, niet leden betalen €3,00.

Foto Bisdom-Roermond.nl

 

Geef een reactie