KVC Oranje pakt draad weer op

Na een tweetal nederlagen, tegen achtereenvolgens Amstenrade en Rimburg,  heeft KVC Oranje de draad weer weten op te pakken. Thuis tegen KCC’13 werd met 4-1 gewonnen, een zege waar niets op viel af te dingen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Maurmair werden de gasten uit Heerlen door KVC Oranje onder druk gezet. Die aanpak leverde de mannen van trainer Rene Küpper binnen de kortste keren succes op.

Joey Niesters stuurde Mitch Flecken op links de diepte in. Doelman Jordy Sterk van de bezoekers, uit zijn doel gekomen, zag een schitterende lob op zich af komen, ijlde terug, maar was te laat. De bal verdween in de verre hoek tegen het net: 1-0. Een doelpunt om van te smullen, althans als je KVC Oranje een warm hart toedraagt.

Aan de andere kant werd het gevaarlijk toen Wesley Puts op links naar de achterlijn kon doorstomen en een voorzet kon afleveren richting Desley Krewinkel. Die laatste had een schitterende volley in gedachten, maar zag de bal van zijn rechter afglijden. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Mitch Flecken kon centraal ongehinderd oprukken. Van zo’n 25 meter liet hij met zijn rechter een schuiver richting de linker benedenhoek los, die goalie Jordy Sterk te machtig was: 2-0.

In het eerste bedrijf liet KVC Oranje nog een aantal mogelijkheden onbenut om het duel in slot te gooien, terwijl de bezoekers niet verder kwamen dan een schot uit een moeilijke hoek van Nigel Otten (net over).

Na de hervatting zakte het spelpeil, met name aan de kant van de thuisclub. Daarmee riep de équipe van Rene Küpper problemen over zich af. Die leken er ook te komen toen Ali Ibrahim de 2-1 liet noteren, na een assist van Benjamin Feenstra. Even leek het voor de derde keer op rij fout te gaan voor KVC Oranje, maar de ploeg toonde karakter. Langzaam maar zeker vocht men zich terug in de wedstrijd, met als gevolg dat er weer betere combinaties op de mat werden gelegd, die bovendien kansen begonnen op te leveren. En als de kansen er komen is KVC Oranje dit seizoen goed in staat om het doelsaldo een impuls te geven. Nadat Brian Bovens en Wesley Hirsch nog pech hadden gehad in de afronding, was het bij een vrije trap van Joey Niesters vanaf rechts wel raak. De indraaiende bal verdween via de vingertoppen van de verbouwereerde Jordy Sterk in het doel: 3-1. In blessuretijd werd het nog 4-1, door Roy Grissen. Na een voorzet van Joey Niesters hoefde de kleine spits maar in te tikken. En dat deed hij dus naar behoren.

Meer foto’s te zien klik hier  http://luchocarreno.nl/2017/03/13/12-3-2017-5e-kl-b-kvc-oranje-kcc13/

Foto’s ®Lucho Carreno

 

Geef een reactie