Zonnepanelenproject Parkstad.

Denkt u na over de aanschaf van zonnepanelen? Let dan op: in 2017 start een groot zonnepanelenproject in onder andere Heerlen. Dit wordt een goede kans voor inwoners om te investeren in een energiezuinige woning.

De Parkstad-gemeenten Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal starten eind 2016 gezamenlijk een zonnepanelenproject. Het project biedt aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Parkstad wil als regio in 2040 energieneutraal zijn: dit zonnepanelenproject is daar een uitwerking van.

Wie kan meedoen?

Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère kunnen meedoen. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: van installatie tot service tot financiering. Inwoners sluiten hiervoor een lening af tegen een lage rente.  De aflossing is lager dan de huidige energierekening. Deelnemers besparen dus kosten. U kunt de lening in vijftien jaar aflossen, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer. U krijgt 15 jaar garantie en service.

Meer informatie vindt u al op www.zonnepanelenprojectparkstad.nl waar u een uitgebreide vraag-en-antwoordlijst vindt. Wilt u zich helemaal laten bijpraten? Geef u dan op voor een van de infoavonden.

Informatieavonden

In Heerlen vinden nog twee infoavonden plaats:  
– 16 maart, Corneliushuis Heerlerheide  (Groeët Genhei 14, 6413 GN Heerlen)
– 6 april A gene Bek (Tacitusstraat 130,  6417 TZ Heerlen).

Alle avonden van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Aanmelding

Voor een goede organisatie is het nodig om zich op te geven voor de infoavond. Dit kan door een mailtje te sturen naar: nieuweenergie@heerlen.nl, onder vermelding van het aantal personen en de voorkeurslocatie. Mochten de infoavonden volgeboekt zijn, dan gaat gemeente Heerlen meer informatiebijeenkomsten organiseren.

Kansen regionaal bedrijfsleven

Met Parkstad Limburg Energie Transitie (PALET) hebben alle acht gemeenten de realistische ambitie uitgesproken om via energiebesparing en duurzame energieopwekking in 2040 een energieneutrale regio te zijn. Haico Offermans, portefeuillehouder PALET: “Het regionaal uitrollen van dit zonnepanelenproject is één van de projecten waarmee we nu al willen starten. Het biedt ook een enorme kans voor het regionale bedrijfsleven, aangezien de zonnepanelen geïnstalleerd en onderhouden moeten worden.”

Geef een reactie