Wethouders klussen op landelijke vrijwilligersdag in Brunssum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wethouders klussen op landelijke vrijwilligersdag in Brunssum.

Afgelopen vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017 vond in Brunssum een grote vrijwilligersdag plaats.

Tijdens ‘NL Doet’ staken mensen de handen uit de mouwen om gedurende een dag(deel) vrijwilligerswerk te verrichten. Om het goede voorbeeld te geven, zetten vier wethouders van de gemeente Brunssum zich die dag in voor diverse verenigingen en vrijwilligersorganisaties.

‘NL Doet’ is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving. Dit jaar deden meer dan 350 duizend Nederlanders mee, aan ruim 9.500 klussen.

Klussen in Brunssum . In totaal konden vrijwilligers in Brunssum bij 8 initiatieven terecht, op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart. Dat liep uiteen van het opruimen van zwerfvuil tot het poetsen en schoonmaken van het Clemenskerkje of het opknappen van een dierenparkje.

Ook het bestuur van de gemeente Brunssum werd uitgenodigd om deel te nemen aan NL Doet. Vier wethouders kozen voor drie verschillende initiatieven. Wethouders Frank Joosten hielp mee het Consuminderhuis anders in te richten. Haico Offermans en Carolus de Rijck gingen aan de slag om de tuinen van Oosterhofkes een opfrisbeurt te geven. Hugo Janssen ruimde zwerfvuil op in de straten en omliggende parken in Brunssum-Zuid.

Vrijwilliger Frank JoostenVrijwilligers Haico Offermans en Carolus de Rijck

 

Vrijwilliger Hugo Janssen

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart deden 350 duizend Nederlanders mee aan NL Doet. Om het goede voorbeeld te geven, waren vier wethouders van Brunssum bij drie verschillende vrijwilligersactiviteiten betrokken.

Foto’s: Pascal Moors  Luc Lodder en Lucho Carreno.

 

Geef een reactie