Gelijkspel 4e kl B Rksv Sylvia tegen Rood Groen LVC uit Lemiers.

Gisteren stond de wedstrijd tegen Rood Groen LVC uit Lemiers op het programma. Een wedstrijd tussen twee promovendi, die beiden een gooi lijken te doen naar een plaats in de top 4, om daarmee een periodetitel in de wacht te slepen. De eerste onderlinge wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor Sylvia. Ondanks het gemis van enkele spelers – oa. aanvoerder Maikel Horsch, Falton Tijssen, Leroy van Delft en de in de warming-up afgehaakte Brian Nabben ontbraken – had de ploeg van Sylvia genoeg vertrouwen om ook deze keer als sterkste uit de confrontatie te komen.

De ploeg van trainer Jeukens startte redelijk. Al na een kwartiertje spelen hadden zich enkele mogelijkheden voorgedaan om te scoren. Net als vorige week, stond ook vandaag het vizier echter niet direct op scherp. Tegelijkertijd lukte het wel om Rood Groen niet erg gevaarlijk te laten worden in het eerste deel van de wedstrijd. Enkel uit een goed geschoten directe vrije trap van ruim 20 meter, moest doelman Baiyron Godschalk even stevig aan de bak om het Sylvia-doel schoon te houden. Het overwicht in de eerste fase werd voor rust wel nog uitgedrukt in een voorsprong voor de thuisploeg. Rick Schmitz werd na een snelle combinatie in stelling gebracht. Na het passeren van zijn tegenstander kreeg hij de bal nog via de LVC-keeper bij Rick Borjans, die niet twijfelde bij dit buitenkansje en daarmee alweer zijn 8e doelpunt van het seizoen binnenschoot.

Met deze verdiende 1-0 voorsprong ging Sylvia de rust in, zich ervan bewust dat er nog een zware 2e helft zou volgen. Desalniettemin kwam de ploeg gretig uit de kleedkamer. Al snel konden ook de eerste kansjes worden gecreëerd. Het vizier bleek echter nog niet helemaal bijgesteld, waardoor de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. Na ongeveer een kwartier spelen in de 2e helft leek Sylvia de wedstrijd toch te beslissen. Een steekbal van Dennis Simonis, gevolgd door een prima combinatie tussen Rick Borjans en Sander Rutjens, leidde ertoe dat laatstgenoemde de 2-0 op het scorebord kon zetten. Een verdiende voorsprong, die voldoende zou moeten zijn om de wedstrijd zonder veel problemen uit te spelen.

Het verliep echter anders. Niet voor het eerst dit seizoen duurde het slechts erg kort, totdat de bal ook weer achter de eigen doelman lag. Met een gewaagd schot van een meter of 25, werd doelman Godschalk gepasseerd. Met nog een klein half uur te spelen, een moment voor de gasten om er weer in te geloven dat er iets te halen viel op d’r Berg. Dat bleek ook, want Sylvia leek hierdoor even wat van slag te raken. Hoewel er via snelle uitbraken nog wel een enkele mogelijkheid ontstond, hing de 2-2 meer in de lucht. Tot behoorlijke teleurstelling van de oranje-zwarten bleek deze ook te vallen. Daar bleef het echter niet bij; Sylvia werd steeds slordiger en Rood Groen kreeg meer en meer de overhand, wat er uiteindelijk zelfs toe leidde dat de bezoekers op voorsprong kwamen, en de drie punten leken mee te nemen.

Met nog een minuutje of 5 te spelen was er geen sprake meer van verzorgd veldspel en werd er door Sylvia getracht de aanvallers zo snel mogelijk te bereiken om nog iets te forceren. Met enig fortuin werd dit vlak voor het laatste fluitsignaal nog beloond. Het was wederom Rick Borjans, die met een listig balletje Sander Rutjens wist te vinden…Rutjens twijfelde niet en tikte de bal uit de draai langs de bezoekende doelman. Met zijn 5e doelpunt van het seizoen, maakte Rutjens de 3-3!!

Over de gehele wedstrijd waarschijnlijk een terechte uitslag. En hoewel de ploeg van Jeukens uiteindelijk nog blij mocht zijn met dit puntje, heerste er bij de thuisploeg vooral een gevoel van teleurstelling dat het overwicht in de eerste 60 minuten  en een bijbehorende 2-0 voorsprong niet tot een overwinning kon worden gebracht.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 op de ranglijst, Weltania.