Draagbare schilderijen en Picasso truien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draagbare schilderijen en Picasso truien.

In het SCHUNCK* Glaspaleis/museum SCHUNCK* Glaspaleis aan de Bongerd 18 in Heerlen is van 2 april t/m 6 augustus 2017 de collectietentoonstelling PAINT IT SOFT te bezoeken. Een sprankelende expositie over kunst en textiel waar veel te bekijken, te beleven en te bevoelen valt. Inwoners van de gemeente Heerlen hebben gratis toegang.

Het bewerken van textiel is populair onder jonge kunstenaars en dat was voor de curatoren van SCHUNCK* een van de aanleidingen om tot PAINT IT SOFT te komen. Van oudsher is het bewerken van stof en doek beladen met betekenissen die met het ‘vrouwelijke’ verbonden worden, maar vandaag de dag gaan de associaties veel verder. Want is een tekening van ‘Picasso’ op een trui niet gewoon een draagbaar schilderij?

Vergeten kunst

Met de tentoonstelling PAINT IT SOFT haalt SCHUNCK* ook een aantal werken uit de vergetelheid, werken die al meer dan zestig jaar het kunstdepot nooit meer hebben verlaten en nu voor het eerst weer aan het publiek worden gepresenteerd. Vanwege deze primeur worden vooral ook de inwoners van Heerlen van harte uitgenodigd voor een bezoek aan het Glaspaleis. Toegang is gratis voor alle inwoners van de gemeente Heerlen.

Hands–on tafel

Met PAINT IT SOFT vertelt SCHUNCK* het verhaal over textiel in de kunst. Is een kunstwerk zonder doek nog wel een schilderij? De bezoekers mogen ook bepaalde kunstwerken aanraken en bevoelen aan de speciale hands-on tafel.

Opening

Zaterdag 1 april 2017 om 17.00 uur. Gelijktijdig openen thematisch verwante tentoonstellingen rondom mode, textiel en de collectie SCHUNCK*:  Paint it Soft (1 apr t/m 6 aug 2017), Not So Soft. Eindexamenexpositie Bernardinuscollege (1 t/m 30 apr 2017) en de interactieve opstelling Emulate / (Ne) Plus Ultra State: De ‘Take Away’ Collectie (1 apr t/m 6 aug 2017).

 

Geef een reactie