Saskia Goetgeluk benoemd als CEO Brightlands Campus Greenport Venlo.

Prov Dir Brightlands Venlo Saskia Goetgeluk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saskia Goetgeluk benoemd als
CEO Brightlands Campus Greenport Venlo

 

Saskia Goetgeluk (1964) start per 1 mei 2017 als CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van de campus tot hét kennis- en innovatielandschap op het gebied van gezonde voeding.

 

Campus als autoriteit. Met Saskia Goetgeluk heeft Brightlands Campus Greenport Venlo een ervaren en bevlogen  boegbeeld gevonden, die over een indrukwekkende staat van dienst in de agrofood sector beschikt. Ze was manager van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, koepelorganisatie Greenport Holland en Holland Horti International en betrokken bij de Nationale Wetenschapsagenda. Goetgeluk: “Brightlands Campus Greenport Venlo moet dé aanjager worden van innovatieprojecten en businesscases, die ook daadwerkelijk zorgen voor nieuwe investeringen en arbeidsplaatsen. Er moet over de campus gepraat worden als een autoriteit: door baanbrekend onderzoek, maar ook door het organiseren van activiteiten waar je ‘bij’ moet zijn. Hierin manifesteren de andere drie campussen zich al, en Venlo sluit daarop aan. Daarin ligt de kracht van Brightlands: vier hotspots van innovatie en toponderzoek in Limburg werken samen aan gezonde, innovatieve en duurzame oplossingen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.”

Ervaren verbinder Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Stuurgroep Brightlands Campus Greenport Venlo: “Saskia’s kennis en ervaring passen goed bij wat wij zochten. Uitgebreide kennis van de sector, ervaring met de combinatie van wetenschap en business en bovendien een expert in het verbinden van stakeholders aan één gezamenlijk doel. Ze zal ook snel haar weg weten te vinden in de verbinding met de andere campussen binnen Brightlands.”

Ook gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken is erg positief over de benoeming van Goetgeluk. “Er gebeurt momenteel heel veel op Brightlands Campus Greenport Venlo, en dat wordt alleen maar meer. In 2017 vestigen zich diverse hoogwaardige bedrijven op de campus en worden er hoogstaande nieuwe onderzoeksfaciliteiten gerealiseerd. Met Saskia Goetgeluk hebben we een ervaren verbinder in huis gehaald, die deze ontwikkelingen kan versterken en verder uit kan bouwen.”

Op Brightlands Campus Greenport Venlo draait alles om gezonde voeding. Vernieuwers uit bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs werken hier samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, kweken en telen, alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen. Niet voor niets bevindt de campus zich in een regio waar de agrifood business behoort tot de meest productieve, duurzame en winstgevende ter wereld; waar food innovatie in het DNA van de ondernemers zit. Het campusterrein is volop in ontwikkeling: naast de al aanwezige R&D-faciliteiten in en om de VillaFlora en de Innovatoren, vestigen zich de komende maanden diverse ondernemers en realiseert de Universiteit Maastricht nog dit jaar diverse laboratoriumfaciliteiten. Natuurlijk zijn er nauwe verbindingen met de andere Limburgse Brightlands campussen, die samen staan voor een innovatieregio waar onderzoekers en ondernemers de grote uitdagingen op het gebied van materialen, gezondheid en voeding aangaan.
Foto Afdeling communicatie/Provincie Limburg.

Geef een reactie