Staatssecretaris bezoekt voormalig klooster Elisabeth Stift in Kerkrade!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staatssecretaris bezoekt voormalig klooster Elisabeth Stift in Kerkrade!

Op uitnodiging van wethouder Leo Jongen (Wmo) bezocht staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) het voormalig klooster Elisabeth Stift, waar een kleinschalig zorgcomplex wordt
gerealiseerd. De eerste inwoners hebben hun intrek al genomen.

De staatssecretaris was zeer enthousiast over het woon-zorgcomplex. Het project is bedacht door betrokken vrijwilligers, er wordt verbouwd met hulp van vrijwilligers en vrijwilligers helpen in de dagelijkse praktijk met lichte ondersteuning van de bewoners, het organiseren van activiteiten en ze treden op als gastheer of gastvrouw.

‘Prachtig complex’

De Stichting Woonzorg Elisabeth Stift heeft met de MeanderGroep afspraken gemaakt om naast de vrijwillige hulp ook professionele zorg te kunnen bieden aan de bewoners die dat nodig hebben. Zo hoeven bewoners niet te verhuizen naar een verpleeghuis. “Het is een prachtig complex in een adembenemende omgeving”, zegt Staatssecretaris van Rijn. “De initiatiefnemers mogen trots zijn op wat ze hier hebben neergezet.”

De bedenkers van het project zijn zeer betrokken inwoners van Kerkrade met wortels in de wereld van wonen en zorg. Onder de vrijwilligers zijn mensen uit de buurt, maar ook cliënten van de sociale dienst die graag hieraan meewerken. Zij krijgen de kans zich te ontwikkelen om eventueel door te stromen naar betaald werk. “Kerkrade mag trots zijn op de bewoners van de stad die dit mooie complex een nieuwe woon-zorgbestemming hebben gegeven”, zegt wethouder Leo Jongen (Wmo).

Zodra de verbouwing klaar is, heeft het gebouw 26 appartementen. De tweede etage van het gebouw is al gereed en op die etage zijn sinds februari 5 appartementen bewoond.

De aankoop en verbouwing van het voormalig klooster zijn mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Kerkrade, de provincie en IBA. Ook de stichting zelf heeft een financiële bijdrage geleverd.

FotoAfdeling communicatie-Kerkrade.

Geef een reactie