Derby om snel te vergeten.

Het duel tussen SVA en KVC Oranje was een wedstrijd om snel te vergeten. Een stevige wind maakte het verblijf op het complex van LHC in Eygelshoven alles behalve aangenaam, het voetbal kon daar weinig verandering in brengen. Uiteindelijk was koploper KVC Oranje de ploeg die drie punten mee naar huis kon nemen. Oranje won namelijk, met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

KVC Oranje begon het meest energiek aan het duel. Er werd druk gezet op de rood-witte thuisclubdefensie en dat leverde al snel de nodige mogelijkheden op voor de equipe van Rene Küpper. Mitchel Flecken kopte naast na een hoekschop van Brian Bovens vanaf links. Een voorzet vanaf de andere kant van de voet van Cyril Kil werd door Ritchie Vienerius bij de tweede paal voorlangs gekopt.

Na ruim een kwartier was het dan toch raak. Cyril Kil passeerde op rechts een tegenstander, snelde naar de achterlijn en legde terug op Mitchel Flecken. Diens schuiver richting de verre hoek was SVA-goalie Maikel Wessels te machtig: 0-1.

Voor de thee kreeg KVC Oranje nog ruim de gelegenheid de score op te voeren. Dat lukte echter niet. Mitchel Flecken schoot hoog over, Joey Niesters zag inzetten voorlangs en over gaan en Falco Didderen volleerde ook al hoog over de veste van Maikel Wessels. Aan de andere kant was Tom Janssen dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging naast. Dat zou overigens ook de enige kans van de thuisclub gedurende de gehele wedstrijd blijven.

Kort na de hervatting slalomde Ritchie Vienerus fraai langs een aantal tegenstanders, maar zijn poging werd verijdeld door Maikel Wessels. De doelman van de thuisclub zou overigens nog een aantal keren redden optreden en zijn team daarmee in de wedstrijd houden. SVA echter bleek aanvallend niet bij machte KVC Oranje echt in de problemen te brengen. De wedstrijd bloedde langzaam dood. Scheidsrechter Frank Rütten maakte de kleine 50 omstanders dan ook niet ongelukkig toen hij voor de laatste keer op zijn fluitje blies en iedereen de warme kantine of huiskamer kon gaan opzoeken. Bovendien had SVA de schade beperkt weten te houden en konden de bezoekers drie punten bijschrijven. Ook de direct betrokkenen hadden daarom vrede met het eindsignaal, ondanks het vertoonde binnen de lijnen.

Foto KVC Oranje en Archieffoto Lucho Carreno

Geef een reactie