Kampioenschap en promotie van KSV Helios Simpelveld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampioenschap en promotie van KSV Helios Simpelveld.

 

In een afgeladen Partycentrum Oud Zumpelveld leverden de gewichtheffers van Helios Simpelveld zaterdag hun beste prestatie van het seizoen en klopten in het finaleduel met als inzet het kampioenschap in de Oberliga Nordrhein Westfalen KG Wuppertal en KSV Essen 1888.  Het Helios team verwerkte 892,4 kg, KG Wuppertal 857 kg en Essen op 841,9 kg.

Vooraf waren de teams van Essen en Helios de favorieten voor het kampioenschap. Essen kon echter niet aan de verwachtingen voldoen, de atleten van Wuppertal kwamen daarentegen zeer sterk voor de dag. Datzelfde gold nog meer voor de atleten uit Simpelveld. In het afgelopen seizoen hadden zij al heel veel persoonlijke records verbetert maar coach Ralph Aretz en zijn mannen hadden hun trainingsschema’s volledig afgestemd op deze finale. Die dag zou er geknald moeten worden en dat lukte! Van de mogelijke 15 persoonlijke records sneuvelden er 14!

Tim Hollands beet de spits af en liet zien dat hij in korte tijd al veel geleerd heeft. De 78 kg bij het trekken en 100 kg bij het stoten kon hij op zijn conto bijschrijven. Erwin Rasing, de “spijker” met zijn 62 kg lichaamsgewicht, was beresterk en geen enkel gewicht leek voor hem te zwaar te zijn. Met 85 kg bij het trekken en 115 bij het stoten toonde hij zijn klasse. Routenier Eric Aller werd meegezogen in deze roes en verbeterde met 92 kg (trekken) en 116 kg (stoten) zijn persoonlijke records. Tristan Delang bleef bij het trekken met 90 kg slechts 1 kg verwijderd van zijn pr. Bij het stoten daarentegen verlegde de Heerlenenaar zijn pr met 5 kg tot 120 kg.

Tim Botzem, Simpelvelds atleet van het jaar toonde zich opnieuw  de betrouwbare sluitpost van het team. Ook hij verbeterde al zijn records met 113 kg bij het trekken en 145 kg bij het stoten. Het leverde een geweldige ambiance op en de vele toeschouwers genoten van al deze prestaties. Eindelijk slaagde het team in haar vierde achtereenvolgende finale eindelijk  het kampioenschap van de Oberliga te behalen. Daarmee heeft Helios ook het recht gekregen om te promoveren en volgend seizoen uit te komen in de Regionalliga. Na afloop werden de Helios-atleten en hun trainers door de aanwezigen gefeliciteerd met deze prestatie.

Foto KSV Helios-Simpelveld

Geef een reactie