RKHBS wint thuis van Haanrade.

Na de krappe overwinning van vorige week, uit tegen Rood Groen LVC, stond hedenmiddag de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Haanrade uit het gelijknamige buurtschap op het programma. De thuisploeg startte zonder de geschorste Thymo Griesenbrock, maar met Rens Hahnraths in de basis.

RKHBS had de harde wind tegen in de eerste helft en had daardoor moeite de lange bal te spelen. Doordat Haanrade in het middenveld kort dekte kwam de thuisploeg er maar met moeite uit, en waren de gasten de meest dreigende ploeg. Een lange bal van Haanrade in de 18de minuut werd matig weggewerkt door de verdediging van RKHBS, waarna een middenvelder van Haanrade de bal oppikte en fraai op doel schoot. Doelman Toine Diederen moest zich strekken en tikte de bal knap uit de kruising.

Na ongeveer 20 minuten leek RKHBS tegen de verhouding in toch op voorsprong te komen. Hendrik Jan de Jonge werd gevloerd op links, en Tomyen van Lierop legde de daarop volgende vrije trap voor het doel. Yarin Meessen verlengde de bal met de voet richting 2de paal, waar Bram Bemelmans kwam instormen en het leer over de lijn tikte. De grensrechter van Haanrade had echter buitenspel geconstateerd, een twijfelachtige beslissing en dit was helaas niet de eerste en laatste keer deze middag. In de 30ste minuut ging Yarin Meessen vrij op het doel af na balverlies van Haanrade en een snelle pass op de spits van RKHBS.

 

Yarin kwam duidelijk vanachter zijn man vandaan, en toch werd hij teruggefloten voor buitenspel. Even later, na een afgeslagen corner kwam Yarin Meessen in 2de instantie in balbezit op de achterlijn vlak bij het doel. Met een hard laag schot passeerde hij de keeper, maar deze werd geassisteerd door een verdediger die redding bracht. De laatste minuten voor rust waren duidelijk voor de gasten. Met name via corners stichten zij veel gevaar, zoals ook in de 42ste minuut toen een corner voorbij de 2de paal zeilde, en vandaar hard op de paal werd gekopt waardoor RKHBS met de schrik vrij kwam.

Na rust, met de wind mee, had RKHBS veel beter grip op de tegenstander, maar door slordige passing en goed ingrijpen van de verdediging van de gasten konden bijna geen kansen gecreeerd worden. Met Wesley Weijgerse voor Cyriel Palmen bracht Mike Zwartjes een extra aanvaller in de ploeg, en RKHBS kwam steeds dichter bij het doel van Haanrade. Pas in de 34ste minuut wisten de mannen van de Heerlerbaan een gaatje te vinden.

Rens Hahnraths zette voor, Yarin Meessen kopte door en de mee ingeschoven Tomyen van Lierop stond helemaal vrij en ronde beheerst af: 1-0. Even later had Wesley Weijgerse de 2-0 op de schoen na een verre inworp van Danny Stoeber en nadat hij fraai was weggedraaid van zijn tegenstander. Zijn schot werd echter fraai gekeerd door doelman Ian Wante die een goede pot speelde. Toch verdubbelde RKHBS nog de voorsprong. Na eerst een goede kans te hebben gemist na goed voorbereidend werk van Wesley Weijgerse, schatte Brian Amkreutz een lange bal van weer Wesley Weijgerse deze keer wel op waarde en scoorde bij de 2de paal van dichtbij: 2-0. Hierdoor behaalde RKHBS een moeizame maar verdiende overwinning op Haanrade. Volgende week volgt het uitduel in Eys tegen Zwart Wit.

Foto’s ®Parkstadactueel/Tom de Cock

voor meer Foto’s http://www.oypo.nl/DC0E1418920B9000

 

 

 

Geef een reactie