‘De man door Europa’ door Lucas de Man in het Cultuurhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serie vlakke vloer i.s.m. Parkstad Limburg Theaters

Datum: donderdag 23 maart

Aanvang: 20.30 uur

 

“De man door Europa” door Lucas de Man

Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl  of 045 571 66 07

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Terug in Nederland neemt Lucas jou mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Een maand lang trokken Lucas en zijn team langs steden in Nederland, België, Polen, Italië, Spanje, Duitsland, Turkije en Griekenland. Ze spraken zowel historici over de grote ‘oude’ creatieve denkers en makers zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als hedendaagse creators: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van veranderingen.

Hiermee plaatst Lucas de tijd waarin ons continent zich nu bevindt naast de vorige allesbepalende overgangsperiode: die van de middeleeuwen naar de renaissance. Destijds stond er in slechts 70 jaar tijd een generatie visionairs op die met haar ideeën de basis legde voor het Europa van nu. Nu neemt Lucas je mee langs de belangrijkste inzichten en strijdpunten van een nieuwe generatie Europeanen.

“Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in.” ★★★★ de Volkskrant

Cultuurhuis Heerlen

Sittarderweg 145

6412 CD Heerlen

info@cultuurhuisheerlen.nl

Geef een reactie