‘Brandenburger Tor’ terug in Ludwig Forum Aachen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brandenburger Tor’ terug in Ludwig Forum Aachen  

 Een van de belangrijkste werken van Jörg Immendorff is teruggekeerd in het Ludwig Forum Aachen, het Akense museum voor moderne kunst.

De machtige sculptuur ‘Naht Brandenburger Tor – Weltfrage, dat eerder vanaf de opening tot 2011 in Ludwig Forum Aachen te zien was, is uit een depot gehaald. Het grootste monument is met een dieplader terug naar het Akense museum vervoerd en in het gebouw per kraan opgebouwd.

Jörg Immendorff, 1945 geboren in Bleckede, Lüneburg en in 2007 in Düsseldorf overleden behoort tot de meest betekenisvolle politieke kunstenaars van het naoorlogse Duitsland.  ‘Naht Brandenburger Tor  behoort onbetwist tot zijn meest betekenisvolle werken.

De begrippen ‘Naht’ en ‘Weltfrage’ verwijzen naar een uiteenzetting van een symboolkrachtig monument, als een samenvoeging van twee politiek ideologien die quasi gekoppeld zijn aan een overpeinzing van de globale toekomst.

 

Geef een reactie