Topper aan de Voorterstraat.

KVC Oranje, koploper in 5B, ontvangt het komende duel Eikenderveld uit Heerlen. Dat betreft een heuse topper in de vijfde klasse.

Wie naar de ranglijst kijkt ziet namelijk dat de bezoekers KVC Oranje bij een zege tot op één verliespunt kunnen naderen. Aangetekend moet daarbij wel dat de Heerlenaren dan wel een 1-0 achterstand bij Brunssum –dat duel werd gestaakt-  moeten ombuigen. Bovendien is Eikenderveld tot nu toe de meest scorende ploeg in de klasse. Het team loopt dan ook over van technische zeer vaardige spelers.

Toch is het doelsaldo van KVC Oranje niet veel minder dan dat van de komende tegenstander. Dan komt dan weer omdat Eikenderveld veel scoort, maar ook de nodige doelpunten moet incasseren. We mogen aannemen dat de toeschouwers, gezien de vermelde statistische gegevens, een aantrekkelijk schouwspel met de nodige kansen en treffers voorgeschoteld zullen krijgen. De trainers aan beide kanten, Rene Küpper en Ben Labyed, zullen zich daar minder op verheugen. Zij immers, zo denken we, zien hun respectievelijke verdedigingen liever ‘goed staan’.
Eerder dit seizoen troffen beide team elkaar in Heerlen. Eikenderveld won toen afgetekend, met 6-3. KVC Oranje zal dus graag sportieve revanche willen nemen. Uiteraard zal dat niet gemakkelijk worden, maar dat is niet erg. Hoewel de laatste tijd niet alles over rozen gaat, heeft de ploeg van Rene Küpper getoond wel over mentaliteit, vechtlust en voetballend vermogen te beschikken. Met competitieslot voor ogen ingrediënten waar het nodige vertrouwen uit mag worden geput.

KVC Oranje hoopt heet haar supportersschare graag van harte welkom bij de aanstaande topper en wenst alle toeschouwers een fijne voetbalmiddag.


Foto’s Lucho Carreno

Geef een reactie