Er zijn nog steeds hondenbezitters die de poep van hun hond niet opruimen. Dat veroorzaakt veel overlast voor andere inwoners, wat ook blijkt uit de aanhoudende meldingen over hondenpoep. 

Daarom heeft het college besloten om bij wijze van proef vijf zakjesverdelers voor hondenpoepzakjes te plaatsen op plekken waar de veroorzaakte overlast het meest storend is. Wij willen op deze manier de hondenbezitter in de gelegenheid stellen om een zakje te pakken om de uitwerpselen op te ruimen en deze in de hiervoor bedoelde hondenpoepbakken te deponeren.

De plaatsen waar de 5 zakjesverdelers komen te staan, zijn bepaald aan de hand van meldingen door burgers en waarnemingen van de BOA en mensen van de Plantsoenendienst.

Op de volgende plekken of in de buurt daarvan wordt bij wijze van proef een zakjesverdeler geplaatst: Wilhelminastraat Bocholtz, Park Zandberg (speelplaats), Tulpenstraat, park achter het gemeentehuis in Simpelveld en Remigiusstraat.

Wij willen nogmaals benadrukken dat het om een proef gaat. Een jaar lang volgen we of door het plaatsen van de zakjesverdelers de overlast van hondenpoep afneemt en of er geen misbruik van wordt gemaakt. Aan de hand van deze bevindingen bepalen we dan opnieuw of we wel of niet doorgaan met de

Geef een reactie