Sylvia faalt in onderlinge confrontatie om 3e plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sylvia faalt in onderlinge confrontatie om 3e plaats

Weltania – Sylvia   5 – 1   (2 – 0)

 

De nummer 3 en nummer 4 in de 4e Klasse B troffen elkaar vandaag in Welten. Met een puntje achterstand (maar ook een wedstrijd minder), kon Sylvia vandaag goede zaken doen in de strijd om een plaats in de nacompetitie.

Na in de eerste onderlinge wedstrijd met 3-2 gewonnen te hebben, ging de ploeg uit Landgraaf ook vandaag goed van start. De combinatie werd gezocht en na 10 minuten spelen had men al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Deze kansen werden echter niet benut.

Aan de andere kant liet Weltania zien voorin over de nodige snelheid te beschikken, waartegen Sylvia zich moeilijk leek te kunnen wapenen. Hiervan maakte de thuisploeg dan ook gebruik, na uit een snelle omschakeling direct de voorsprong op het scorebord te zetten.

Hoewel het spel van de bezoekers slordig was, lukte het toch om enkele malen dreigend te worden. Desondanks was het Weltania dat één van hun volgende kansen wel wist om te zetten in een doelpunt en daarmee met een 2-0 voorsprong aan de thee kon.

 

In de rust was de ploeg er van overtuigd dat de wedstrijd nog omgebogen kon worden. En hoewel ook de start van de 2e helft niet optimaal was, ontstonden ook nu weer enkele mogelijkheden. Dichtbij de 2-1 was Rick Schmitz met een bekeken boogbal, echter was het de lat die dit doelpunt in de weg stond. Uit de aanval die Weltania hierna kon opzetten, werd de 3-0 gescoord, waarna eigenlijk alle hoop uit de ploeg van trainer Jeukens verdween.

Met een kopbal op de lat was Guido Caubo daarna nog dichtbij een treffer, maar uit de ruimte die steeds meer werd weggegeven, was het niet eens verrassend dat Weltania zelfs uitliep naar 5-0. De eindstand werd uiteindelijk op het bord gezet door Dennis Simonis, die uit een voorzet van Rick Schmitz de 5-1 optekende.

 

Al met al een zeer zwakke wedstrijd van Sylvia, dat daarmee de eerste nederlaag in 2017 leed. De strijd om de nacompetitie ligt nog volledig open, maar om hierin nog een rol van betekenis te spelen, zal er in de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen directe concurrent SV Zwart-Wit ’19 op het programma.

 

Foto’s ®Parkstadactueel/Tom de Cock

Voor meer foto’s klik hier  http://www.oypo.nl/84D9F028990CE693

 

 

 

Geef een reactie