RKHBS haakt af in titelstrijd na verlies tegen Zwart Wit.

Door een 1-0 verliespartij in de uitwedstrijd tegen Zwart Wit 19 uit Eys lijkt RKHBS definitief af te haken in de titelstrijd in 4B aangezien de afstand tot koploper De Leeuw weer is opgelopen tot 7 punten met nog maar 6 wedstrijden op het programma.

RKHBS, zonder de geschorste Bram Bemelmans, deed zich zelf in de beginfase tekort door niet de score te openen, op het zonnige en prachtig gelegen sportcomplex van de thuisploeg. Een vanaf het begin aanvallende instelling van beide ploegen leidde tot een open wedstrijd, waarin de gasten van de Heerlerbaan in het eerste kwartier twee opgelegde kansen misten.

Eerst zette Cyriel Palmen met een lange bal Yarin Meessen aan het werk, die vanaf de linker zijde vrij voor de keeper verscheen maar zijn meerdere moest erkennen in de doelman van de thuisploeg die het schot goed met zijn voet pareerde. Daarna was het Brian Amkreutz die fraai twee mensen passeerde vanaf de rechterzijde en vrij voor het doel verscheen.

In plaats van breed te spelen op de meegelopen Yarin Meessen koos Brian voor een puntertje langs de doelman. Dit leek een goede keuze, maar de bal belandde op de paal. Een minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Na een aanval over rechts, trok Rick Eykenboom naar binnen, zette met een schijnbeweging het centrale duo van RKHBS op het verkeerde been en passte op Ivo Simon.

Deze stond plotseling vrij voor doelman Toine Diederen en prikte fraai raak in de lange hoek: 1-0. Na dit doelpunt was het de thuisploeg die het heft in handen nam en daarbij de fysieke duels niet schuwde. Met name spelmaker Jan Willem Nass was een plaag voor de verdediging van RKHBS. Verschillende keren bracht hij een medespeler in kansrijke positie, maar even zo vaak faalden deze om de score uit te breiden. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na 5 minuten in de tweede helft nam Yarin Meessen een hoge bal van Tom Romeijn knap aan in de 16 meter. Hij maakte zich vrij en schoot vanuit een moeilijke hoek snoeihard op doel. De goede keeper van de thuisploeg, Rick Janssen, kreeg maar net op tijd zijn vuisten omhoog en promoveerde het leer tot corner die verder niets opleverde. RKHBS viel aan en nam daarbij veel risico’s zodat de thuisploeg op de counter kon gaan spelen. In de 23ste minuut zette Thymo Griesenbrock Danny Stoeber aan het werk.

Danny legde aan voor een schot maar werd licht gehinderd. Hierdoor belandde de bal bij Brian Amkreutz die plotseling op de rand van de 16 meter vrij voor het doel stond. Zijn schot werd met de voet gepareerd door de reeds genoemde doelman van de thuisploeg, waardoor ook deze kans verloren ging. De counters van de thuisploeg waren zeker zo gevaarlijk, maar werden wel heel slecht uitgespeeld waardoor RKHBS in de race bleef. Na een corner kwam Rens Hahnraths in de 16 meter in balbezit met de rug naar het doel.

Hij produceerde een halve omhaal, maar ook deze werd gepakt door de doelman. De mannen van de Heerlerbaan bleven het proberen maar de echte overtuiging in de duels en in de laatste fase van de vele aanvallen leek toch te ontbreken. Hierdoor leed RKHBS een gevoelig verlies en lijkt de kans op een kampioenschap verkeken.