FC HOENSBROEK BELEEFT EEN GEWELDIGE ZONDAG.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Hoensbroek 1 – VV Eijsden 1: 2-1(2-0)

Scoreverloop: 28e min. 1-0 Robert Velraeds, 33e min. 2-0 Swen Cornelissen en 85e min. 2-1 Wessel Franssen(pen.).

Op deze laatste maartse zondag van 2017 beleefde FC Hoensbroek en euforische dag. In de ochtend werd het 2e elftal onder toezien van ongeveer 200 toeschouwers afgetekend kampioen in de 2e reserve klasse. Met nog 4 competitiewedstrijden te gaan is de ploeg van Peter Douma niet meer te achterhalen. De 1e competitiewedstrijd werd nog verloren, waarna vervolgens alle competitiewedstrijden in winst werden omgezet. Een prestatie van formaat.  In navolging van het 2e elftal, wisten ook het 3e, 4e en dames-elftal hun wedstrijd  te winnen. Voor het 1e elftal dus de taak om voor het eerst sinds jaren voor een Full House te zorgen.

In de eerste 10 minuten was de ploeg van trainer Roger André nog enigszins zoekende. De gasten domineerden in die fase, maar tot echte kansen leidde dit niet. Na die moeizame beginfase kwam het initiatief al snel bij de koploper te liggen. Zo was Robert Velraeds dicht bij de openingstreffer. In kansrijke positie koos hij echter voor een foutieve voorzet, daar waar voor eigen succes te gaan een betere optie was geweest. Ook Jochen Hahnraths was dicht bij de 1-0. Zijn prima vrije trap werd door doelman Simon Wagner even prachtig uit de driehoek geranseld. Een minuut later moest diezelfde Wagner opnieuw keren in een 1 tegen 1 situatie met Swen Cornelissen. Vervolgens was het Hoensbroek-aanvaller Randy Quaedackers , die van dichtbij slechts over kopte. Halverwege de 1e helft kwam Swen Cornelissen een teenlengte te kort, om een scherpe voorzet van Randy Quaedackers binnen  te tikken. Iets voor het half uur was er toch de dik verdiende 1-0 voorsprong voor FC Hoensbroek. Met een  harde droge knal zette Robert Velraeds zijn ploeg op voorsprong. Vijf minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Ditmaal had Eijsden-goalie Wagner geen antwoord op een venijnig schot van Swen Cornelissen. Nog voor de thee had FC Hoensbroek de score nog verder kunnen opvijzelen. Maar een dot van een kans was niet aan Randy Quaedackers besteed. De gastenploeg kon er slechts één kansje tegenover stellen. Een schot van Jules Kevers ging ruim voorlangs.

Na de pauze al snel hetzelfde spelbeeld. Swen Cornnelissen verzuimde oog in oog met Simon Wagner zijn ploeg al in veilige haven te schieten. Ook een prima kopbal van diezelfde Cornelissen trof geen doel. Halverwege de 2e helft werd de Hoensbroekse ploeg wat onzorgvuldiger in haar spel.

Zo was de ploeg uit Eijsden tot 2 keer toe dicht bij de aansluitingstreffer. Maar inzetten van zowel Thom Senden, als Wessel Franssen werden door invaller-doelman Jeffry Boon katachtig gekeerd. Aan de overkant was het Feddo Mobers, die net niet voor de 3-0 kon zorgen. Met nog ongeveer 5 minuten op de klok was er opeens weer hoop voor de gastenformatie.

Miscommunicatie tussen Christiaan Meurders, Pascal L’Abee en Jeffry Boon resulteerde uiteindelijk in een strafschop voor VV Eijsden. Met de nodige moeite wist Wessel Franssen dit buitenkansje te verzilveren: 2-1. Een paar tellen later kon tot overmaat van ramp Elko Doven met 2 keer geel op zak de kleedkamer gaan opzoeken. Zo werd het voor FC Hoensbroek nog effe billenknijpen. Maar scoren deed de ploeg uit Eijsden niet meer.

De extra slagroom op de taart kwam er onmiddellijk na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Gilissen, toen de uitslagen van de concurrenten binnen sijpelden. Nummer 2 De Ster verloor vlak voor tijd van het Maastrichtse Heer en nummer 3 Geusselt Sport speelde slechts gelijk. Hierna kon de ploeg zich in het feestgedruis van het 2e elftal gaan storten. Het werd nog lang onrustig in Hoensbroek.

Archieffoto®Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie