Prestatie en gezelligheid gaan hand en hand bij 29e Parelloop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prestatie en gezelligheid gaan hand in hand tijdens de 29 editie van de Parelloop op 2 april 2017 in Brunssum

Zondag 2 april a.s. is het zover. Dan klinkt het startschot van de 29e Parelloop in Brunssum die dit jaar wordt gelopen over een nieuw parcours. Start en finish zijn nu gesitueerd aan het Lindeplein in Brunssum, waar ook een groot speelplein voor de kinderen is ingericht.

In het verleden zijn tijdens de Parelloop al meerdere keren wereldrecords en nationale records gebroken.  Het zal heel spannend worden of de topatleten dit jaar ook aan deze hoge verwachtingen kunnen voldoen. Toptijden zijn er dit jaar te verwachten van Keniaan Kalipus Lom­wai die tegenstand krijgt van Mahjoub Al Dazza uit Bahrein die in Parijs al een 10 kilometer liep in 28.12.

Voor Nederland starten naast 1500 meter kampioen Douma ook toplopers Jorrit Cleij, Joeri Wolf en de nummer 3 van het NK korte cross 2017 Frank Fut­selaar. In de leeftijdscategorie boven de 45 jaar loopt Luc Krot­waar mee, de oud marathon­loper die meer dan 10 jaar het Nationaal Record 10 kilometer in zijn bezit had. Ook bij de dames staat er een prachtig veld onder leiding van de Keniaanse Antonia Kwam­bai aan de start. De tegenstand komt hier van  Maryanne Wanjiru (2e Parelloop 2016), Ivy Kibet (3e in de Venloop 2016) en Sylvia Medugu.

Dit jaar worden er weer meer dan 3500 deelnemers verwacht voor dit mooie hardloop evenement met een programma waarin iedereen – jong en oud, recreant, talent en topatleet – aan zijn trekken komt. Voor meer informatie, zie www.parelloop.nl .

Foto’s Parelloop.

Geef een reactie