Boston Scientific opent volledig hernieuwde European Centre of Operations in Kerkrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boston Scientific, een fabrikant van medische apparatuur, heeft gisteren officieel het volledig hernieuwde European Centre of Operations in Kerkrade geopend. De Europese operationele hub in Zuid-Limburg zet de sterke groei door met nieuwe investeringen. Vanuit de vestiging in Kerkrade distribueert Boston Scientific medische apparatuur naar ziekenhuizen over heel Europa. Boston Scientific is de grootste profit werkgever in Kerkrade.

Hans Willems, Vice President Supply Chain Europe: “De groei van onze vestiging in Kerkrade onderstreept onze ambitie om te blijven innoveren en verbeteren. Met onze nieuwe verpakkingssysteem krijgt bijvoorbeeld nu al iedere klant zijn bestelling in een op maat gemaakte doos waarmee we de hoeveelheid lucht en afval minimaliseren. We blijven investeren in slimme technologie maar focussen ook op het vinden, binden en boeien van voldoende goed opgeleide logistiek medewerkers om te kunnen blijven groeien.”

Met ruim 4000 orders per dag is de operationele hub in Kerkrade één van de belangrijkste vestigingen van Boston Scientific. Door het toepassen van innovatieve technologieën wil Boston Scientific de handelingstijd per pakket verminderen, en daarmee de inventaris en kwaliteit optimaliseren. Een recent voorbeeld is de introductie van AutoStore: 30 robots op een grote kubus bestaande uit ongeveer 20.000 voorraadkratten, die de producten op exact het juiste moment naar het verpakkingsstation brengen.

Twan Beurskens, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de provincie Limburg is zeer verheugd met de uitbreiding: “Deze investering van Boston Scientific is een grote aanwinst voor de regio, die zeer krachtig is als internationaal knooppunt van logistiek en medtech. Vanuit de Provincie werken we dan ook volop aan het versterken van de economische structuur van deze sector. Dit doen we onder meer via het beYond partnerschap, waar bedrijfsleven, overheid en onderwijs samenwerken om deze medical device regio verder te ontwikkelen door middel van het opleiden van gekwalificeerd personeel.”

“Dit European Centre of Operations onderstreept de betrokkenheid van Boston Scientific bij de ontwikkeling van de regio. We zijn ontzettend blij dat bedrijven als Boston Scientific hier gevestigd zijn en blijven bijdragen aan het versterken van de medisch-logistieke sector in deze regio”, aldus Burgemeester Jos Som van Kerkrade.

Boston Scientific

Boston Scientific transformeert levens door middel van innovatieve medische oplossingen waarmee de gezondheid van patiënten over de hele wereld wordt verbeterd. Als wereldwijd technologieleider op medisch gebied voor meer dan 30 jaar bevorderen ze de wetenschap voor het leven door een breed scala aan hoogwaardige oplossingen te voorzien, waarmee aan de onvervulde behoeften van de patiënt tegemoet wordt gekomen en de kosten in de gezondheidszorg worden verlaagd.
Boston Scientific is in 2004 gevestigd in Kerkrade met 120 werknemers. De vestiging is in de laatste jaren sterk gegroeid en heeft daardoor binnen het internationale netwerk van Boston Scientific een grotere rol gekregen als operationele hub van Europa.

FotoAfdeling communicatie-Kerkrade

Geef een reactie