Competitie JO19 hoofdklasse J SVN – Bekkerveld 1-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het puntenverlies bij Groene Ster (kansloos 2-0 verloren) en thuis tegen SHH (1-1, doelpunt Aron Fredrix) kon Bekkerveld zich geen nieuwe misstap meer veroorloven. Juist dankzij SVN, de huidige tegenstander, was Bekkerveld nog in de race voor het kampioenschap aangezien koploper Susteren vorige week thuis 2-2 gelijk speelde tegen SVN.

In de eerste ontmoeting tussen beide teams had SVN het Bekkerveld heel moeilijk gemaakt en won Bekkerveld uiteindelijk nipt met 2-1.

Bij Bekkerveld ontbraken op het middenveld de geblesseerde Kai in ’t Ven en Timo Gompelmann en ook centraal verdediger Tom van der Kraats moest niet geheel wedstrijdfit op de bank plaatsnemen.

Bekkerveld nam vanaf het begin het heft in handen en reeds in de 8′ minuut scoorde Tim Niemarkt 0-1 voor Bekkerveld. Op dat moment had Bekkerveld reeds twee riante kansen om zeep geholpen. In de 15′ minuut scoorde wederom Tim Niemarkt 0-2 uit een hoekschop genomen door Marijn Gulpen. Vlak voor de pauze kreeg SVN een vrije trap toegekend die onbereikbaar voor keeper Mirco Bindels knap in het doel werd geschoten waardoor de stand 1-2 werd.

In de 67′ minuut moest Tim Niemarkt geblesseerd het veld verlaten en Jem Inceman was zijn vervanger. Ondanks het veldoverwicht van Bekkerveld kreeg SVN in de 74′ minuut de kans om langszij te komen toen de scheidsrechter een strafschop aan SVN toekende. Bekkerveld keeper Mirco Bindels verrichte een heldendaad door de keihard ingeschoten strafschop uit zijn doel te ranselen. Hierdoor bleef de 1-2 voorsprong voor Bekkerveld gehandhaafd.

Twee minuten later scoorde Luca Fredrix na een assist van Mel Angerer 1-3 voor Bekkerveld. In de 84′ minuut verving Daan Winthagen Aron Fredrix in de voorhoede van Bekkerveld. In de 87′ minuut scoorde Mel Angerer 1-4 na een assist van Rowan Vanwersch en uiteindelijk scoorde Marijn Gulpen vlak voor tijd uit een vrije trap de 1-5 eindstand.

Volgende week zaterdag om 16.00 uur staat in Bekkerveld de topper in de hoofdklasse J op het programma tussen Bekkerveld en koploper Susteren. Alleen bij winst heeft Bekkerveld het behalen van het kampioenschap geheel in eigen hand. Gelijkspel of verlies betekent deelname aan de promotie-playoffs.

 

8′ 0-1 Tim Niemarkt

15′ 0-2 Tim Niemarkt (assist Marijn Gulpen)

76′ 1-3 Luca Fredrix (assist Mel Angerer)

87′ 1-4 Mel Angerer (assist Rowan Vanwersch)

90′ 1-5 Marijn Gulpen (vrije trap)

Gele kaarten : Marijn Gulpen, Martijn vd Pohl en Jem Inceman

 

Foto ®archief Lucho Carreno

Geef een reactie