In het donker op pad door de Schinveldse bossen

Op 7 april is het precies een jaar geleden dat Parkstad (meerdere gemeenten in Zuid-Oost Zuid-Limburg) de Tourism for Tomorrow-award, de Oscar voor de reisindustrie won. Om dat te vieren organiseert Parkstad samen met 15 attracties de Parkstadnacht. Ook Natuurmonumenten organiseert een activiteit.

Exclusieve schemerwandeling

De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee op deze spannende en exclusieve schemerwandeling in de Schinveldse bossen. Misschien komen we reeën of dassen tegen of horen we een bosuil roepen. Omdat we de dieren zo min mogelijk willen verstoren zijn we zo stil mogelijk en gebruiken we geen zaklampen. Honden mogen deze keer helaas niet mee. Vooraf vertelt de boswachter over dit bijzondere gebied en na afloop van de wandeling is er een hapje en een drankje in restaurant de Lier.  In het prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

De activiteit start om 20.00 bij restaurant de Lier, Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld. Tickets zijn te bestellen via https://www.tickli.nl/ticketshop/tickets/304

Op de website Ditisparkstad.nl vind je ook de andere activiteiten waaraan je op 7 april kan deelnemen.

Materiaal deelnemer: wandelschoenen en lange mouwen en lange broek.

 

Geef een reactie