Caesar 1 – FC Hoensbroek 1: 2-2(0-0)

Scoreverloop: 49e min. 1-0 Guido Kaanen, 51e min. 1-1 Glenn Biesmans, 65e min. 1-2 Glenn Biesmans en 86e min. 2-2 Anel Hegic.

FC Hoensbroek heeft verzuimd om al een voorschot op het kampioenschap te nemen. In de slotminuten werd een zeker lijkende zege nog uit handen gegeven.

De gasten kwamen zeer sterk uit de startblokken. Binnen 5 minuten had de ploeg van Roger André al op een 0-2 voorsprong kunnen en misschien zelfs moeten staan. Eerst verzuimde Glenn Quaedackers zijn ploeg op voorsprong te zetten en een paar tellen later zag Glenn Biesmans zijn listige kopbal prima gekeerd worden door Caesar-doelman Randy van Goethem.

Halverwege de 1e helft was het Caesar, dat het spel langzaam, maar zeker naar zich toetrok. Zo moest Kay van Eijk ingrijpen op een verraderlijk schot van Guillermo Lange. Aan de overzijde schoot Robert Velraeds namens Hoensbroek in prima positie wild over. Na ruim een half uur spelen leek de 1-0 voor Caesar in de maak. Maar wederom redde Kay van Eijck prima op een schot van Mo Hegic. Een hectische scrimmage, die daarop volgde leverde uiteindelijk ook geen doelpunt op voor de Beekse ploeg.

Vlak voor de thee noteerde beide ploegen nog een aantal kansen. Zo schoot Glenn Biesmans van FC Hoensbroek in het zijnet en zag Hoensbroek-aanvaller Swen Cornelissen zijn geplaatste schot maar rakelings over gaan. Namens de thuisploeg schoot Lange maar nipt voorlangs.

De 2e helft begon voortvarend voor de gastheren. Geheel vrijstaand kon Guido Kaanen  de bal simpel binnenkoppen: 1-0. Maar binnen 2 minuten had de koploper de schade alweer gerepareerd. Een prima steekbal van Remco Theunissen werd door Glenn Biesmans feilloos binnen geschoten.: 1-1. Met nog iets minder dan en half uur op de klok stond de ploeg van Danny Volkers opeens met nog maar 10 man op het veld. Na een natrappende beweging kon Tobias Tanger vervroegd de douche gaan opzoeken.

Maar de man meer  situatie leek voor FC Hoensbroek opeens verlammend te werken. Zo kwam FC Hoensbroek goed weg, toen een inzet van invaller Maarten Neuhaus  slechts op de paal belandde. Een minuut later was er wel de voorsprong voor de gastenformatie. Met een prima schijnbeweging stuurde Glenn Biesmans zijn directe tegenstander het bos in, waarna hij de 1-2 zuiver binnenschoot. De thuisploeg nam nu nog meer risico’s en speelde nu alles of niets. Zo verdween een kopbal van Tom Peters maar rakelings over het Hoensbroek-doel. Namens Hoensbroek verzuimde Fedo Mobers zijn ploeg in veilige haven te schieten.

Ook in oog met van Goethem schoot hij slechts naast. Hoensbroek leek niet veel later alsnog te scoren. Maar een doelpunt van Robert Wijnen werd door scheidsrechter de Wit voor vermeend duwen afgekeurd. En daar waar de ene ploeg het verzuimd het karwei te klaren, was het de andere ploeg, die er dankbaar gebruik  van maakte.

Een snoeiharde vrije trap van Anel Hegic liet doelman Kay van Eijk volledig kansloos: 2-2. In blessuretijd leek FC Hoensbroek er alsnog met de 3 punten  vandoor te gaan. Maar via binnenkant paal zag Robert Wijnen zijn schot weer het veld terug in springen.

Naaste concurrent De Ster ging verrassend onderuit tegen LHC, waardoor Geussel Sport(2-1 winst) nu als numer 2 op vijf punten volgt.

Foto’s Caeser.nl

 

 

Geef een reactie