Tafelvoetbalwereldrecord door basisscholen in de Rodahal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 8 april aanstaande presenteert de Stichting Tafelvoetbal Promotie Nederland (STPN) in de Rodahal in Kerkrade het evenement Jeugd Tafelvoetbal Unlimited.
Leerlingen van elf basisscholen uit Kerkrade, twee scholen voor speciaal onderwijs (Sint Jan Baptist uit Kerkrade en Roda-Schule uit Herzogenrath) en studenten van het Beroepscollege Holz laten tijdens dit evenement zien dat het project Tafelvoetbal op School een vaste plek heeft gekregen.

 

Tafelvoetbal op school zorgt voor extra plezier tijdens de pauzes. Daarnaast heeft het als naschoolse sportactiviteit een educatieve impact doordat jongeren op deze manier leren omgaan met winnen en verliezen, de spelregels en hun oog-handcoördinatie trainen.

 

Wereldrecord

Tijdens Jeugd Tafelvoetbal Unlimited gaan de elf deelnemende basisscholen uit de gemeente Kerkrade voor een uniek wereldrecord. Van elke school spelen acht jongens en acht meisjes van groep 7 en 8 op elf tafelvoetbaltafels. Zover bekend is het nog nergens ter wereld voorgekomen dat basisschoolleerlingen het op zo’n grote schaal tegen elkaar opnemen. Een record dat de gemeente Kerkrade op de tafelvoetbalwereldkaart plaatst.

Zit-Tafelvoetbal verbindt jong en oud

Maar niet alleen basisschoolleerlingen nemen het op 8 april in de Rodahal tegen elkaar op.
Een nieuwe populaire tak van tafelvoetbal is zittend tafelvoetbal, waarbij het spel zittend op een stoel en/of rolstoel gespeeld wordt. Hierdoor is iedereen, van jong tot oud, valide of met beperkingen, in staat om tafelvoetbal te spelen. Tijdens Jeugd Tafelvoetbal Unlimited zullen kinderen van 8 jaar samen in een team spelen met ouderen van 80+, wat laat zien dat zit-tafelvoetbal jong en oud met elkaar verbindt.

Programma zaterdag 8 april in de Rodahal

10.00 uur Start toernooi 11 basisscholen en Beroepscollege Holz
12.00 uur KICK OFF door burgemeester Jos Som en Rob Riedl
12.30 uur Start van 2 zit-tafelvoetbal toernooien
12.30 uur Start van 2 internationale toernooien voor topspelers uit de Benelux
18.00 uur Afsluiting en prijsuitreiking
19.00 uur Tafelvoetbalparty in Café Dé Wieëtsjaf op de Markt Kerkrade

Jeugd Tafel Unlimited is een initiatief van STPN en Beroepscollege Holz, ondersteund door de gemeente Kerkrade. De entree in de Rodahal op 8 april is gratis.

FotoAfdeling communicatie-Kerkrade

Geef een reactie