Na het gelijkspel vorige week in de thuiswedstrijd tegen Weltania stond hedenmiddag de als moeilijk ingeschatte uitwedstrijd tegen Passart-VKC op het programma. Onder bijna zomerse temperaturen begon RKHBS goed aan deze wedstrijd. Tom Romeijn passte op Yarin Meessen, die eerder bij de bal was dan de uitkomende doelman, en lifte het leer over hem heen. Tot opluchting van de thuisploeg kon een verdediger redden op de doellijn. Hierna gebeurde 25 minuten lang vrijwel niets omdat RKHBS slordig was in de opbouw, en de thuisploeg machteloos was in aanvallend opzicht.

Na 27 minuten had Bram Bemelmans een goede actie op links en hield hier een corner aan over. Hij nam deze kort op Thymo Griesenbrock, Thymo paste terug op Bram die de bal scherp voor het doel bracht. Hier kopte Yarin Meessen richting lange hoek, maar de bal ging voorlangs en verdween over de achterlijn. Even later was het weer Bram Bemelmans die van zich deed spreken. Nu schudde hij twee tegenspelers van zich af, en speelde daarna de bal laag richting de spits. Yarin schoot in een keer met links, maar vond de doelman op zijn weg die fraai redde. Rond de 40ste minuut het eerste wapenfeit van de thuisploeg.

Oude bekende Marvin Veltingh maakte zich vrij op links, en schoot uit een scherpe hoek hard op goal. De bal ging voorlangs en kwam in de voeten van een medespeler, die zich echter in buitenspel positie bevond. Vlak voor rust ging Cyriel Palmen sterk door op rechts, maar verloor op de achterlijn de bal. De verdediging van Passart verdedigde slordig uit waardoor Danny Stoeber de bal kon oppikken. Hij zette laag voor en vond aan de rand van de 16 meter Yarin Meessen. Yarin nam aan, speelde met een beweging een man uit, en schoot fraai raak in de korte hoek: 0-1 op een belangrijk moment vlak voor rust.

In het begin van de 2de helft werd duidelijk dat de thuisploeg de opstelling had veranderd, en dit leek direct resultaat te hebben. Een hoge bal vanaf links werd aan de 2de paal ingekopt over de verraste doelman Toine Diederen. De scheidsrechter honoreerde echter het vlagsignaal van de grensrechter van RKHBS die buitenspel had geconstateerd, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. RKHBS was hier niet van onder de indruk en bleef rustig zoeken naar openingen in de defensie van de thuisploeg.

Toch was Passart gevaarlijker als in de eerste helft, en na ongeveer 10 minuten spelen ging een schot van de rechtsbuiten maar net voorlangs het doel van RKHBS. In de tegenaanval was RKHBS veel effectiever. Na een combinatie tussen Bram Bemelmans en Brian Amkreutz kwam laatst genoemde in de buurt van de goal en schoot vanuit een scherpe hoek raak: 0-2. De grensrechter van de thuisploeg vond het nodig nu ook te vlaggen, en werd uiteindelijk weggestuurd door de goed leidende scheidsrechter van dienst. RKHBS was nu heer en meester, zeker omdat de thuisploeg zich meer met de scheidsrechter bezig hield dan met hun tegenstander. Rens Hahnraths viel in voor Bram Bemelmans en deed direct van zich spreken. Eerst werd hij op links diep gestuurd door Brian Amkreutz en schoot hij in kansrijke positie in het zijnet. Even later was het wel raak. Hij pikte een afgeslagen bal op centraal op het middenveld in de buurt van de 16 meter.

Hij passte naar Brian Amkreutz die echter liet lopen omdat hij buitenspel stond. Rens ging zelf achter zijn eigen voorzet aan, en joeg de bal met links snoeihard achter de doelman: 0-3. De wedstrijd was gespeeld, en RKHBS kwam zelfs nog op 0-4. Hendrik Jan de Jonge werd gevloerd aan de rand van de 16 meter, en nam de toegekende vrije trap zelf.

Zijn schot werd van richting veranderd via de rug van Brian Amkreutz waarna de bal in het doel plofte. Hiermee werd een onverwacht makkelijke overwinning geboekt tegen een onherkenbaar Passart-VKC. Op 23 april vervolgt de ploeg van Mike Zwartjes zijn weg riching de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn drager uit 4B, namelijk NEC ’92.