Blijdschap bij alles en iedereen, die UOW ’02 een warm hart toedraagt. Eindelijk weer eens 3 punten als beloning voor goed voetbal.

Op deze prachtige lente dag ontmoette UOW ’02  Scharn op sportpark Ter Waerden. UOW ’02 staat op de laatste plek maar blijft strijden voor lijsbehoud in de 2de klasse. Vanaf het begin was UOW ’02 de bovenliggende partij met leuk en aantrekkelijk aanvalsvoetbal. Scharn liet zich niet onbetuigd en kreeg net als UOW ’02 kleine kansjes.

Na dik 20 minuten ontving UOW ’02 speler Thomas Kubetschek de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied, zijn vlammend schot zocht een weg naar de verre bovenhoek. De Scharn doelman kreeg zijn vingertoppen er nog tegenaan maar de bal zeilde toch binnen voor de 1-0 voorsprong van de thuisploeg. De UOW ’02 voorsprong zorgde er niet voor dat de thuisclub achteruit ging lopen. Men bleef op zoek naar een grotere voorsprong. Scharn kreeg een grote kans op de gelijkmaker.

Een voorzet vanaf links werd getoucheerd door een UOW ’02 been waarna de bal onderkant lat weer het veld in sprong. UOW ’02 hield de kleine voorsprong vast tot aan de rust.

Na rust werd het een zeer aantrekkelijk duel waarin het spel op en neer golfde en beide teams kansen kregen. Ook werd er met het mes tussen de tanden gespeeld zonder dat er over de schreef werd gegaan. Na een klein uur spelen controleerde UOW ’02 speler Ronald Geuskens een diepe bal en liep met een Scharn verdediger op zijn hielen het strafschopgebied binnen.

Alwaar hij onderuit werd gehaald door deze Scharn speler. Penalty voor UOW ’02 en de rode kaart voor de verdediger wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Bruce Rutjes schoot de gegeven penalty rechts binnen terwijl de doelman naar links viel. Hierop was de angel uit de wedstrijd en kreeg UOW ’02 kansen tegen het tiental van Scharn om de score uit te breiden. Scharn kreeg echter de grootste kans op de aansluitingstreffer maar ditmaal stond de paal stond in de weg. Enig fortuin kon UOW´02 hier niet ontzegt worden. Later scoorde UOW ’02 echter wel. Goed uitgespeelde aanvallen leverde in korte tijd 2 doelpunten op.

Achtereenvolgens zorgden Ronald Geuskens en Daniël Karsten voor een comfortabele 4-0 voorsprong. Voor het geplaagde team uit Ubach over Worms een ongekende weelde. Tien minuten voor tijd deed Scharn nog iets terug door een penalty te benutten. Maar dit was puur voor de statistieken. Over en weer waren er nog wat kansjes maar er werd niet meer gescoord.

UOW’02 heeft nu 2 thuiswedstrijden voor de boeg. Is deze wedstrijd de start van een ongekende comeback?