Afgelopen weekend vond het WK breakdance in Londen plaats. Het event heet UK Champs world finals. Tijdens dit event komen crews (dansgroepen) van over de hele wereld om te strijden voor de titel wereldkampioen. Het event duurt 2 dagen, de voorronde vindt plaats op de eerste dag en finale op de tweede dag. 

Het breakdance gezelschap HFC besloot dit jaar deel te nemen aan het event. Omdat ze vorig jaar Nederlands kampioen t/m 18 jaar zijn geworden, wilde ze graag een poging wagen op de wereldtitel.

Op zaterdag 8 april was de voorronde in het CF Art center in Londen. In totaal waren er 50 crews van over de hele wereld. Voor de dansers van HFC zat het niet mee in de voorronde. De crew waar ze tegen moesten dansen was niet op komen dagen. Men besloot toen om de groep een showcase (optreden) te laten doen. Ze moesten in 4 minuten aan de jury laten zien wat ze in huis hebben. De mannen van HFC hebben op dat moment de zaal letterlijk op zijn kop gezet.

Na een lange dag kreeg men de uitslag van de voorronde. Crews uit Japan, VS, Verenigd koninkrijk en Italie waren door. Maar ook de crew uit Nederland. Zij mochten door naar de laatste 8 op de finale dag in het O2 Forum in Kentish town Londen op 9 april.

In de eerste ronde moesten zij direct tegen Monster B-boys uit de VS. Helaas waren de amerikanen net een maatje te groot en wisten zij de jonge deelnemers uit Heerlen te overtreffen.

De organisator van IBE, Tyrone van de Meer, was ook aanwezig en was erg enthousiast over de prestatie van de jonge dans- crew uit Heerlen. Hij vertelde dat HFC de derde crew uit Nederland is die dit voor elkaar heeft gekregen en dat ze in de scene geschiedenis hebben geschreven. Crews als The Ruggeds en Exg gingen hun voor.

De volgende dansers hebben deelgenomen aan dit evenement: Marciano en Gianni van Kempen, Joey Berger, Emiel Janssen, Luc Arnoldussen, Romano Haan, Diego Ramon Lopez, Rik Gerats en Neal Kerkhoffs. De jongens worden getraind door Jop Vermeesch van HFC Dancestudio.

Hier de kwartfinale tegen Amerika:

https://www.youtube.com/watch?v=8Ysx2Mh1xjI&index=8&list=PLBaVOsCG8UBJ-IEUj0_fRrEIKA2xU9F_2

Foto’svan HFC Dancestudio.

Geef een reactie